Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 

2019 04 27 4837 Loon op zand Loonsehoek nieuwe auto uit de bochtFoto's: FPMB Erik Haverhals

 

Beelden FPMB Erik haverhals

 

Drie woningen onbewoonbaar door grote brand in Den Bosch: ‘Ik dacht eerst aan een flauwe grap’
DEN BOSCH - Bij een grote brand in Den Bosch zijn vrijdag drie huizen onbewoonbaar geraakt. Het vuur begon in een huis aan de Monseigneur Van Schaikstraat, waarschijnlijk bij een kachel. De vlammen sloegen over op de huizen van twee buren. Twee katten overleefden de brand niet. ,,En mijn hond ligt aan de beademing’’, zegt een buurvrouw.

Matthijs Keim, Marc Brink 9 dec. 2022

De melding van de brand kwam rond 11.15 uur binnen bij de hulpdiensten. Volgens een woordvoerder van de brandweer begon de brand in de aanbouw van de woning aan de achterkant. Daarna werden ook de huizen van de buren aan beide kanten getroffen door de brand. Het was bij haar niet bekend of een kachel een rol speelt bij de brand. Volgens haar waren tijdens de brand oma en haar kleinzoon in de woning. ,,Het jongetje mankeerde niets. Zijn oma is gecontroleerd in het ziekenhuis. Het is niet bekend wat zij eventueel mankeert’’, aldus de woordvoerder.

‘Hopelijk redt Kenzo het’
De schade is groot. In het dak van het huis van het huis waar de brand is ontstaan hebben vlammen een gat in het dak geslagen. Een kind en een vrouw konden veilig uit deze woning komen. Bij de buurvrouw kwamen twee poezen om het leven. Haar hond werd naar een dierenarts gebracht om te worden beademd. ,,Ik was aan het werk in Rosmalen toen ik werd gebeld over de brand. Ik dacht aan een flauwe grap. Maar toen ik hier kwam zag ik dat het echt was.’’ Dat zegt de bewoonster van het huis naast het pand waar de brand is uitgebroken.

Aan de voorkant van haar huis is nauwelijks schade te zien. ,,Maar ik kan hier voorlopig niet wonen. De hele aanbouw is weg. Maar het ergste is dat mijn poezen het niet hebben overleefd. Mickey en Rambo had ik als kitten in huis genomen. Ze zijn een half jaar oud geworden. Hopelijk redt Kenzo het. Die is zes jaar.’’

Voor de getroffen bewoners wordt opvang geregeld. ,,Gelukkig heb ik vrienden waar ik terecht kan. En anders mag ik van Zayaz naar een hotel’’, zegt de vrouw. Ze had zaterdag een kerstboom in huis willen zetten. ,,Dat zal wel niet lukken.’’

De brandweer was rond 12.40 uur de brand meester. Daardoor kon het vuur niet meer uitbreiden. Wel zijn brandweerlieden een poosje bezig geweest met nablussen.

Bron: bd.nl

Alle gepubliceerde artikelen

Cookies maken beperkt deel uit van onze website.. Met het gebruik van deze website geeft u ons toestemming om cookies te gebruiken.
Ok