Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 

2019 04 27 4837 Loon op zand Loonsehoek nieuwe auto uit de bochtFoto's: FPMB Erik haverhals

Beelden FPMB Erik haverhals

 

Twee wielrenners geschept in Loon op Zand als stoet met snelle auto's voorbij rijdt: ‘Ze raceten als gekken’
LOON OP ZAND - Twee wielrenners zijn zondagmiddag geschept door een auto op de Loonsehoek in Loon op Zand. Ze werden met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Twee bestuurders van de betrokken auto’s, een Amsterdammer (28) en een man uit Utrecht (22), zijn aangehouden. Volgens omstanders reden zij in een stoet met dure en snelle auto's.
Er raakten een 73-jarige man uit Kaatsheuvel en een 60-jarige vrouw uit Sprang-Capelle gewond.
Bij het ongeluk waren twee auto's betrokken. Vermoedelijk wilde de een de ander inhalen en zagen ze zo de wielrenners over het hoofd. Het voorwiel van een auto lag eraf en het ongeluk liet een flink spoor na op de weg. De fietsen stonden aan de andere kant van het hek in een weiland. De politie en twee ambulances rukten met spoed uit om hulp te verlenen. Er werd ook een traumahelikopter opgeroepen, maar deze werd later geannuleerd.

Racende auto's over smalle weg
Meerdere omstanders lieten weten dat ze zondag een colonne met snel rijdende auto's zagen rijden, waarin een aantal bestuurders ook buitenlandse kentekens voerden. Al vanaf Udenhout was goed te horen hoe sommigen met hoge toeren optrokken in het buitengebied. Dit gebeurde zo'n tien minuten voor het ongeval.
Ik moest zelf een stukje de berm in duiken
Omstander die ongeluk zag gebeuren in Loon op Zand
Volgens een getuige reden er vijftien tot twintig dure auto's vlak achter elkaar. ,,Ze reden vreselijk hard over de smalle weg”, zegt een fietsster die aan de overkant fietste. Ze zag hoe een witte Golf een de zwarte voorligger probeerde in te halen, waarbij die in een slip terechtkwam. ,,Toen raakte die een van de fietsers.”

Inhaalpoging
Ze zag dat de fietsers niets verkeerd deden, maar dat sommige auto's als ‘gekken’ raceten. Ze zag hoe de wielrenners werden geraakt door een auto die zijn voorligger probeerde in te halen. ,,Om daar in te gaan halen, terwijl er mensen fietsen, daar is totaal niet over nagedacht.”
Een wandelaar op de Loonsehoek had de stoet van auto's ook op de weg zien rijden waar hij liep: ,,Er reden Golfjes, Mercedessen en andere dure auto's op de weg waar mensen fietsten en wandelen. Er liep zelfs iemand met een paard langs de kant.” In die auto's zaten vooral veel jonge mannen, zo kon hij zien toen ze langs hem reden. ,,Een van hen week uit voor een voorligger terwijl ik al veel te dichtbij was, waardoor ik de berm in moest om een aanrijding te voorkomen. Wat mij betreft komen ze nooit terug de weg op.”

Onderzoek
Volgens de politie maakten de auto's deel uit va een toerrit. Wat de reden voor deze rit was, is vooralsnog onbekend. De aangehouden verdachten maakten volgens de politie deel uit van het gezelschap dat de georganiseerde rit maakte. De politie liet maandagochtend al weten niet uit te gaan van een straatrace ,,We moeten nog verklaringen opnemen van verdachten, de slachtoffers en verschillende getuigen. We zien dit dan ook als een verkeersongeval en gaan kijken welke overtredingen er zijn begaan, zoals bijvoorbeeld het overschrijden van de maximumsnelheid en het mogelijk inhalen van verkeer waar dat niet is toegestaan", laat een woordvoerder van de politie weten.
De politie hoopt dat alle getuigen zich melden. Tot nu toe hebben meerdere mensen verklaard dat er bijzondere auto's in de stoet reden, waaronder ook een Lamborghini, zo laat de politie weten. De slachtoffers waren nog aanspreekbaar en zijn met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De politie doet onderzoek naar de toedracht van het ongeluk.

Alle gepubliceerde artikelen

Cookies maken beperkt deel uit van onze website.. Met het gebruik van deze website geeft u ons toestemming om cookies te gebruiken.
Ok