2011-09-03 1713 Werkendam grotewaardweg dodelijk ongeval  


 

 

Onbekende automobilist rijdt door na dodelijk ongeval Werkendam
Werkendam, 03-09-2011 Een 24-jarige man uit Woudrichem is in de nacht van vrijdag 2 september op zaterdag 3 september 2011 om het leven gekomen bij een verkeersongeval. De politie is op zoek naar de doorgereden veroorzaker van dit dodelijk ongeluk.
Het slachtoffer werd zaterdagochtend rond 06.00 uur door een voorbijganger gevonden op het wegdek van de Grotewaardweg. Dat is een polderweg tussen Werkendam en Nieuwendijk. Het slachtoffer was op dat moment al overleden aan zijn verwondingen.
Uit het sporenbeeld maakt de politie op dat hij tussen 02.00 uur en 06.00 uur waarschijnlijk werd aangereden door een auto. De betrokken automobilist verliet de plaats van het ongeval zonder hulp te verlenen of de ambulancedienst en politie te alarmeren. Hij pleegde daarmee een misdrijf.
In het kader van het onderzoek verzond de politie een SMS-Alert bericht. Het SMS-Alert bericht werd een in straal van 5 km rond de plaats van het ongeval verzonden. In het sms-je werd aan circa 1500 deelnemers van SMS-Alert gevraagd om uit te kijken naar een zilverkleurige auto met verse schade aan de rechter voorkant. Belangrijke informatie hierover kan worden doorgeven via 0900-8844.
De politie kon de identiteit van het overleden slachtoffer vrij snel achterhalen. De nabestaanden van de 24-jarige man uit Woudrichem zijn inmiddels op de hoogte gesteld van de trieste gebeurtenissen.
Verkeersongevalanalisten van de politie onderzochten de plaats van het ongeval naar sporen en maakten foto's van de aangetroffen situatie. Aan de hand van deze feiten en de verklaringen van eventuele getuigen probeert de politie de precieze toedracht van het ongeval te achterhalen en de veroorzaker van het ongeluk op te sporen.

 

Update 14.00 uur:
WERKENDAM: De vermoedelijke veroorzaker van het dodelijke verkeersongeval in Werkdam heeft zich zaterdagmorgen 3 september om 10.15 uur bij de politie gemeld. Hij kwam uit zichzelf naar het politiebureau in Nieuwendijk om te vertellen dat hij bij het ongeval betrokken was. Daarbij werd deze 19-jarige jongeman uit Sleeuwijk gearresteerd en in verzekering gesteld. Hij wordt momenteel verhoord over de gebeurtenissen. De betrokken auto is door de politie in beslag genomen. Verder wordt er ook een 17-jarige jongen uit Werkendam als verdachte verhoord. Hij zat ook in de auto ten tijde van de aanrijding.
Over de toedracht van het ongeval, omstandigheden en/of het motief om door te rijden worden op dit moment (nog) geen nadere mededelingen gedaan.

Alle gepubliceerde artikelen

Cookies maken beperkt deel uit van onze website.. Met het gebruik van deze website geeft u ons toestemming om cookies te gebruiken.
Ok