001  


 

 

 

Man rijdt 90 km met 2 handgranaten
Een 56-jarige Tilburger heeft vanmiddag omstreeks 14.30 uur twee handgranaten, die hij in zijn tuin bij zijn nieuwe woning in Boxmeer had gevonden, naar het politiebureau aan de Ringbaan Zuid In Tilburg gebracht. Het bleek om echte Engelse granaten te gaan. Het Explosieven Opruimings Commando is ter plaatse gekomen en heeft de projectielen meegenomen en vernietigd. Hij vertelde de agenten dat hij bezig was om zijn pas aangekochte woning in Boxmeer te verbouwen. Aan de achterzijde komt aanbouw. Hij was gaan graven in de tuin om deze klaar te maken voor de fundering. Tijdens deze graafwerkzaamheden had hij de granaten gevonden. De vinder had de granaten vervoerd in een plastic zakje. Hij legde het zakje voor het bureau en ging toen bij de balie melding maken van zijn vondst. De man vertelde in Boxmeer nog niet zo goed bekend te zijn en was daarom naar het 24-uurs bureau in Tilburg gereden.
Een daartoe opgeleide bomteamleider van de politie deed een eerste verkenning en gaf het advies maatregelen te nemen en het Explosieven Opruimings Commando (EOC) te waarschuwen.
Vanwege de gevaarszetting werd het bureau aan de voorzijde gesloten. Tevens werd een ruime afzetting gecreëerd. De agenten werden aan de achterzijde van het kantoor te werk gesteld. Het zakje met granaten lag dicht bij een betonnen muurtje. Tussen de Ringbaan Zuid en het politiebureau ligt nog een parkeerplaats. De Ringbaan hoefde daarom niet afgesloten te worden.
Twee medewerkers van het EOC hebben de granaten onderzocht en meegenomen. Het gaat volgens deze deskundigen om granaten van Engelse makelij (Mill) die dateren uit de Tweede Wereldoorlog. Zij gaven het dringende advies om dergelijke projectielen bij aantreffen te laten liggen en dus niet te vervoeren en direct de politie waarschuwen. De projectielen zijn vanmiddag nog in de omgeving van de Stappegoorweg vernietigd.

Alle gepubliceerde artikelen

Cookies maken beperkt deel uit van onze website.. Met het gebruik van deze website geeft u ons toestemming om cookies te gebruiken.
Ok