2010-11-29 7270 Waspik Poolseweg  


 

 

Boerderij brandt uit in Waspik
WASPIK: Diverse brandweerkorpsen bestreden maandagavond 29 november 2010 een uitslaande brand in een woonboerderij aan de Poolseweg (Overdiepse Polder) in Waspik.
Het vuur ontstond vermoedelijk door kortsluiting en werd rond 22.20 uur ontdekt. Het ging om een uitslaande brand, waarbij de brandweer opschaalde naar 'grote brand'. Reden was de ligging van het pand in het buitengebied en de aanwezigheid van een rieten kap. De twee bewoners kwamen met schrik vrij. Na het redden van een aantal spullen uit de woning werden zij ter plaatse door ambulancepersoneel onderzocht.
Het vuur werd bestreden door circa 35 brandweerlieden van de korpsen Waspik, 's-Gravenmoer en Raamsdonksveer. Daarnaast kwam er vanuit Waalwijk assistentie van een grootwatertransport en een hoogwerker. De kap brandde volledig af en het pand moet als verloren worden beschouwd. De brandweercommandant gaf om 23.12 uur het sein "brand meester", waarna men met het nablussen begon. Vermoedelijk is er sprake geweest van kortsluiting in de stereoapparatuur op de slaapkamer. Er zijn geen vermoedens of aanwijzingen dat het om een brandstichting zou gaan.

Alle gepubliceerde artikelen

Cookies maken beperkt deel uit van onze website.. Met het gebruik van deze website geeft u ons toestemming om cookies te gebruiken.
Ok