2013-02-02 2413 Tilburg Burg v Meursstr woningbrand


 

Brand in woningen aan Burgemeester van Meursstraat Tilburg
TILBURG - In een woning aan de Burgemeester van Meursstraat in Tilburg is zaterdagochtend rond halftwaalf een woningbrand uitgebroken. Drie huizen hebben schade opgelopen door de brand. Van één huis is de zolder helemaal uitgebrand. Van de andere twee huizen is er één ernstig beschadigd door het vuur, het ander heeft rookschade opgelopen.
Brandweer, ambulance en politie zijn ter plaatse, de straat is afgezet. De bewoners van het huis waarvan de zolder is afgebrand, zijn opgevangen bij de overburen. Omdat zij erg geschrokken waren, hebben ook ambulancemedewerkers zich over hen ontfermd.
De brandweer is momenteel bezig met het openbreken van de daken van twee zwaar beschadigde huizen om beter te kunnen blussen, meldt het Brabants Dagblad. De middelste woning moet waarschijnlijk als onbewoonbaar worden beschouwd, volgens een woordvoerder van de brandweer. De brandweer had moeite om de brand onder controle te krijgen, volgens de woordvoerder, vanwege het riet en het gips tussen de daken en muren. Daardoor kon het vuur zich snel verspreiden en was het moeilijk te bereiken, zo meldt de krant.
Oorzaak
De brand is volgens buurtbewoners ontstaan door kortsluiting op de zolderverdieping in het middelste huis in een rij van vijf woningen. Volgens buurtbewoners zag een van de achterburen rook in de dakkapel aan de achterzijde. Daarna werd alarm geslagen.
Tekst Omroep Brabant

Alle gepubliceerde artikelen

Cookies maken beperkt deel uit van onze website.. Met het gebruik van deze website geeft u ons toestemming om cookies te gebruiken.
Ok