2011-06-29 0953 Vught stormschade  


 

 

 

Stortvloed aan schademeldingen uit heel Brabant na noodweer
Het noodweer dat dinsdagavond over Brabant trok heeft gezorgd voor een stortvloed aan schademeldingen uit bijna de hele provincie. Alleen West-Brabant lijkt goed weg te komen. Het treinverkeer was zwaar ontregeld door het noodweer. Zover bekend zijn er geen gewonden gevallen.
De schade was het grootst in de omgeving van Vught, Boxtel en Esch.


Veel meldingen bij Interpolis
Verzekeraar Interpolis heeft woensdag ruim 2000 schademeldingen binnengekregen als gevolg van het noodweer dat dinsdagavond over Nederland trok. De meeste meldingen kwamen uit Brabant, zo maakte de verzekeraar bekend. Volgens Interpolis gaat het vooral om water-, storm-, en hagelschade. In verschillende woningen werd ook elektronische apparatuur vernield vanwege blikseminslag. Interpolis denkt dat de schade alleen voor zijn particuliere klanten al uitkomt op 5 miljoen euro. De cijfers uit de zakelijke en agrarische markt worden later verwacht.

 

Spoorleed
Het treinverkeer werd dinsdagavond en -nacht zwaar ontregeld door het noodweer. Het zuiden was onbereikbaar via het spoor. Gestrande reizigers werden met bussen weggehaald. Storingsploegen van ProRail hebben het spoor op verschillende plaatsen vrijgemaakt en gerepareerd. Daarmee kon pas laat begonnen worden, omdat het eerder nog te gevaarlijk was door bliksem en vallende takken en bomen. De veiligheid van het personeel gaat voor, aldus ProRail.

 

Stortvloed van meldingen
In de loop van de avond kwam er een stortvloed van meldingen van stormschade in Hoogeloon, Haghorst, Waalre, Luyksgestel, Vught, Boxtel, Esch, Veldhoven, Moergestel, Veen, Eindhoven, Reusel, Helvoirt, Udenhout, Waalwijk, Middelbeers, Tilburg, Berkel-Enschot, Casteren, Deurne, Kaatsheuvel, Ulicoten, Oisterwijk, Helmond, Heusden, Baarle-Hertog, Baarle-Nassau, Geldrop, Hoogeloon, Alphen, Berkel-Enschot, Hilvarenbeek en Helmond. In onder meer Oudenbosch, Nuenen en Mierlo werden blikseminslagen gemeld waardoor de stroom of de tv soms uitviel. Vanuit Waalwijk en Kaatsheuvel werd een wervelwind gemeld.
Tekst Omroep Brabant

Alle gepubliceerde artikelen

Cookies maken beperkt deel uit van onze website.. Met het gebruik van deze website geeft u ons toestemming om cookies te gebruiken.
Ok