001  


 

 

Brand in Tilburgs horecapand
Donderdagnacht heeft een grote brand gewoed in een pand aan de Heuvelring waarin horecazaak Zino is gevestigd. De brand brak om 04.30 uur uit. De brandweer slaagde erin de naast gelegen panden te behouden. Om 07.25 uur werd het sein brand meester gegeven. De brandweer verwacht aan het eind van de morgen klaar te zijn met nablussen.
De brandweer zette twee hoogwerkers, drie tankautospuitwagens, een containerauto en een commandovoertuig in. Het pand brandde op de eerste en tweede verdieping geheel uit. Hierin waren kantoorunits gesitueerd. Het pand is zwaar beschadigd. De discotheek heeft veel rook- en waterschade. De brandweer betrad de naastgelegen panden om te inspecteren of er sprake was van uitbreiding. Dat was niet het geval. Wel hebben deze panden rookschade.
De brandweer houdt er rekening mee dat de oorzaak van de brand een gaslekkage is geweest. Hierop wijst de explosie die plaats gevonden heeft. De technische recherche zal een onderzoek instellen naar de toedracht. Diverse ramen werden door de kracht geheel uit het pand geblazen en kwamen op straat terecht.
De Heuvelring werd afgezet voor alle verkeer. Het wegdek is met stofzuigers schoongemaakt om het glas te verwijderen. De gemeente zet verkeersregelaars in. Salvage is ter plaatse gekomen om namens de verzekeringsmaatschappij in om de eerste maatregelen te nemen.

Alle gepubliceerde artikelen

Cookies maken beperkt deel uit van onze website.. Met het gebruik van deze website geeft u ons toestemming om cookies te gebruiken.
Ok