001


 

 

Hulpdiensten in actie na melding kinderen onwel
Brandweer, politie en de Officier van de Geneeskundige Hulpverlening bij Ongevallen en Rampen zijn in de vooravond in actie gekomen na een melding dat kinderen onwel waren geworden tijdens het spelen op een terrein van een bedrijf dat handelt in zwembaden aan de Cartografenweg. Ter plaatse bleek dat 3 kinderen uit Waalwijk tijdens het spelen last kregen van ademhalingsproblemen. Op het terrein was een 20 liter jerrycan met chemicaliën (vermoedelijk zwavelzuur) leeg gestort in een speciekuip. Onduidelijk is of daar nog andere stoffen bij gekomen waren. De brandweer is ter plaatse gekomen en heeft de zaak gestabiliseerd, door de jerrycan in een overdrukvat te plaatsen. Het is overigens niet bekend of de eerder genoemde kinderen met de chemicaliën gespeeld hebben of dat dit eerder vandaag is gebeurd. Er stonden op het terrein chemicaliën die kennelijk vandaag geleverd waren. Het terrein is aan de achterzijde langs een sloot te bereiken.
Eén van de kinderen heeft zich laten onderzoeken bij de huisartsenpost. Er was volgens de arts niets aan de hand. Tot op heden (20.30 uur) hebben de andere kinderen zich niet laten onderzoeken. Dit is overigens wel het advies van de GGD arts die ter plaatse kwam. Ook de identiteit van het 2e kind is bekend, de ouders van deze jongen zijn echternog niet bereikt kunnen worden. Dit zijn twee jongens van 10 jaar uit Waalwijk. Het derde kind is nog niet achterhaald.
De milieupolitie is ter plaatse gekomen en stelt een nader onderzoek in naar de toedracht van het incident.

Alle gepubliceerde artikelen

Cookies maken beperkt deel uit van onze website.. Met het gebruik van deze website geeft u ons toestemming om cookies te gebruiken.
Ok