Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 

2018 12 20 1928 Waalwijk Stationstr Tilburg Ringbaan Oost ramkraakFoto's: FPMB Erik haverhals

Beelden FPMB Erik haverhals

 

Ravage bij luxe kledingzaak na ramkraak, vluchtende verdachte uit tuin geplukt
De pui is zwaar beschadigd. (Foto: FPMB)
WAALWIJK - Bij modehuis Van Dijk aan de Stationsstraat in Waalwijk is woensdagnacht een ramkraak gepleegd. De winkel staat bekend om de luxe kleding die daar verkocht wordt.
Een buurtbewoner zag rond vier uur hoe de pui van de winkel met een auto werd geramd. Die pui is volgens de politie zwaar beschadigd.
Na even binnen te zijn geweest, gingen de verdachten er razendsnel vandoor.

Aanhoudingen
Dankzij een getuige, die het merk en een gedeelte van het kenteken van de vluchtauto had doorgegeven, kwamen agenten de mannen op het spoor op de Midden-Brabantweg tussen Waalwijk en Tilburg. Tijdens de achtervolging werd meer dan 160 kilometer per uur gereden.
In de buurt van de Sint-Josephstraat in Tilburg verloor de bestuurder de macht over het stuur en crashte de auto van de dieven. Een verdachte kon meteen worden aangehouden. Een andere verdachte probeerde te vluchten, maar werd door middel van een politiehelikopter teruggevonden in een tuin. De verdachten, een 23-jarige Tilburger en een 21-jarige Hagenaar, zijn vastgezet. In de auto werden zakken met dure kleren gevonden.
Twee verdachten werden aangehouden in Tilburg. (Foto: Toby de Kort)

'Een grote bende'
Eigenaar Hans van Dijk keek donderdagochtend verbijsterd om zich heen toen hij de ravage in zijn winkel zag. Jassen en mutsen lagen overal op de grond, samen met kapotte bloempotjes en kledingrekken. "Je ziet dat het heel snel gebeurd moet zijn", vertelt hij. "Het is een grote bende."
Toch ging de winkel in de loop van de dag gewoon open. "Want we verwachten heel veel klanten, dit is de drukste tijd van het jaar voor ons. Dat was ook het eerste waar ik aan dacht toen de bewakingsdienst me wakker belde: wat moet ik doen om te zorgen dat de winkel gewoon open kan?"
Voor de liefhebbers van dure jassen heeft hij goed nieuws. Die heeft hij ondanks de overval nog genoeg in voorraad. "Van de hele kostbare jassen hang ik er altijd maar één beneden. De rest hangt ergens anders. We hebben dus nog voldoende jassen om mensen te weren tegen de kou."

Alle gepubliceerde artikelen

Cookies maken beperkt deel uit van onze website.. Met het gebruik van deze website geeft u ons toestemming om cookies te gebruiken.
Ok