Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 

2015 08 09 8308 Kaatsheuvel Droomgaard ongeval kindFoto: FPMB - Erik Haverhals

Foto's en beelden FPMB Erik haverhals

Kindje met traumahelikopter naar Radboudumc na lelijke val op camping Droomgaard in Kaatsheuvel
KAATSHEUVEL - Op camping Droomgaard aan de Van Haestrechtstraat in Kaatsheuvel is zondag aan het begin van de avond een kindje ernstig gewond geraakt. Dat bevestigt politiewoordvoerder Jeroen Steenmeijer aan Omroep Brabant. Het kindje, vermoedelijk een jongetje, vertrekt per traumahelikopter met grote spoed naar het Radboudumc. Zijn ouders vertrekken onder begeleiding van campingpersoneel naar Nijmegen.
Het kindje is net buiten het restaurant uit een kinderstoel gevallen. Het slachtoffer viel achterover en viel daarna vermoedelijk op zijn hoofd. Medewerkers aarzelden geen seconden en waarschuwden de hulpdiensten. “We hebben iedereen op afstand gehouden zodat het ambulancepersoneel ongestoord haar werk kon doen”, vertelt een directielid aan Omroep Brabant.

'Heel vervelend'
Iedereen op de camping was behoorlijk onder de indruk van het ongeluk, vertelt het directielid. “Als er zoiets ernstigs gebeurt, wordt er meteen een protocol op gang gezet. Met als belangrijkste speerpunt: het slachtoffer zo goed en snel mogelijk te behandelen. Dat is gebeurd, met dank aan politie en de ambulancedienst.”

Inmiddels is de situatie weer rustig op camping Droomgaard. “We hebben de ouders in de tussentijd goed opgevangen. Wij brengen ze persoonlijk naar het ziekenhuis in Nijmegen en ondersteunen ze waar mogelijk. Het is heel vervelend wat er vandaag is gebeurd. We leven mee met de ouders.”

Uitzonderlijk
Tientallen campingbezoekers stonden op het terrein toe te kijken. Op het ongeluk kwamen veel hulpdiensten af, waaronder twee politiewagens, twee ambulances en een traumahelikopter. Die is in de omgeving geland.
De trauma-arts heeft eerste hulp verleend aan het slachtoffer.

Het is vrij uitzonderlijk dat een slachtoffer met de traumahelikopter naar het ziekenhuis wordt gebracht. Normaliter gebeurt dit alleen met grote spoedgevallen.

 

Alle gepubliceerde artikelen

Cookies maken beperkt deel uit van onze website.. Met het gebruik van deze website geeft u ons toestemming om cookies te gebruiken.
Ok