Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 

2017 08 01 3687 Molenschot Raakeindsekerkweg grondstoffen drugsFoto's:  Erik Haverhals

Video: Erik haverhals

 

Duizenden liters grondstoffen voor drugs gevonden; 1 man aangehouden
MOLENSCHOT - De politie heeft dinsdagmiddag in een schuur en bus aan de Raakeindsekerkweg in Molenschot duizenden liters aan grondstoffen voor de productie van synthetische drugs gevonden. Vermoedelijk gaat het om zoutzuur.

Volgens politiewoordvoerder Willem-Jan Uytdehage was er een tip binnengekomen over de mogelijke aanwezigheid van de grondstoffen. Ter plaatse heeft de politie het perceel rondom een chalet aan de Raakeindsekerkweg onderzocht. In een schuurtje naast het chalet en een geparkeerde bus werden tientallen jerrycans met de vloeistoffen gevonden.

Duizenden liters
,,Het gaat echt om duizenden liters aan grondstoffen, die meestal gebruikt worden voor amfetamine of mdma, in de volksmond bekend als speed of xtc", vertelt Uytdehage. Specialisten van de Landelijke Faciliteit Ondersteuning Ontmantelen (LFO) zijn ter plaatse om de stoffen te onderzoeken. ,,Zij gaan alles dat we gevonden hebben bemonsteren. Daarom is ook de doorgaande weg afgesloten."

Het zoutzuur, in totaal zo'n 7.000 liter, kan gebruikt worden om zo'n 4.000 kilo amfetamine te produceren. ,,Als het gebruikt wordt in dat productieproces is het bij het eindproduct 2,8 miljoen euro waard", aldus Uytdehage.
Na het onderzoek zijn de vaten ingepakt en afgevoerd.
© Toby de Kort/De Kort Media

Gevaarlijke stoffen
Omdat het om gevaarlijke stoffen gaat, is ook de brandweer ter plaatse. Zodra bekend is welke stoffen het precies zijn, zullen de jerrycans door een gespecialiseerd bedrijf afgevoerd en vernietigd worden. De politie verwachtte zeker twee à drie uur met het onderzoek bezig te zijn.

Rond 17.15 uur liet de politie via Twitter weten dat er één man als verdachte is aangehouden, de bewoner van het chalet. Of de man ook de eigenaar van het huisje is, die zich volgens Uytdehage in ieder geval moet verantwoorden, is niet bekend.

 

Alle gepubliceerde artikelen

Cookies maken beperkt deel uit van onze website.. Met het gebruik van deze website geeft u ons toestemming om cookies te gebruiken.
Ok