Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 

2016 03 25 1409 Tilburg Ringbaan Oost grotebrandFoto: FPMB - Erik Haverhals

Foto's en beelden FPMB Erik haverhals

Brand verwoest Dolfijn Bowling in Tilburg
TILBURG - Bij party- en bowlingcentrum Dolfijn aan de Ringbaan Oost in Tilburg brak vrijdagavond een grote brand uit. Het centrum brandde helemaal uit. Ook vatte een naastgelegen garagebedrijf vlam.
Een deel van het bowlingcentrum stortte in door de brand. Ook moest een huis in de buurt worden ontruimd. Dolfijn Bowling werd met hekken afgezet.
Brandweerlieden probeerden met man en macht het vuur te bedwingen. Desondanks wisten ze niet te voorkomen dat de brand oversloeg.

Gewonden
Twee brandweerlieden raakten gewond tijdens het blussen. Een van hen raakte onwel, een ander liep een snijwond aan zijn vinger op.
De brand zorgde voor veel rook die in de nabije omgeving voor overlast zorgde. De Veiligheidsregio en de Verkeersinformatiedienst waarschuwden automobilisten voor de rook.
Er kwamen meldingen van rookgeur binnen vanuit onder meer Berkel-Enschot en Heukelom. Bewoners werden met een NL-Alert gewaarschuwd voor de overlast. Er werd geadviseerd ramen en deuren gesloten te houden.

Centrum was bomvol
Volgens de Veiligheidsregio brak de brand rond elf uur 's avonds uit in het bowlingcentrum. Er waren volgens eigenaar Thomas Dol op dat moment circa tweehonderd mensen binnen. Hij is lovend over zijn personeel, dat met moeite sommige bezoekers naar buiten wist te loodsen.
Volgens de Veiligheidsregio raakte een bezoeker lichtgewond door de brand. Hij of zij had rook ingeademd. Hulpverleners keken de gewonde ter plekke na.

Baan vatte plots vlam
Het is nog onduidelijk hoe de brand is ontstaan. Duidelijk is wel dat het vuur ontstond bij de bowlingmachines. Politiewoordvoerder Eric Passchier laat tegenover Omroep Brabant weten dat het niet zeker is of de oorzaak ooit bekend zal worden. Dat is na branden altijd moeilijk vast te stellen.
Op amateurbeelden die zijn gemaakt door een vrijwilliger van Omroep Tilburg is het ontstaan van de brand te zien. Deze beelden bevestigen inderdaad dat het vuur bij de machines begon.

 

Alle gepubliceerde artikelen

Cookies maken beperkt deel uit van onze website.. Met het gebruik van deze website geeft u ons toestemming om cookies te gebruiken.
Ok