Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

2016 06 08 2298 Waalwijk Veerweg grotebrandFoto: FPMB - Erik Haverhals

Foto's en beelden FPMB Erik haverhals

Industriebrand bij Huiskes Metaal in Waalwijk: sein brand meester gegeven
WAALWIJK - Bij Huiskes Metaal op het industrieterrein aan de Veerweg in Waalwijk heeft dinsdagavond vanaf zes uur een grote brand gewoed. De brand zorgde voor veel rook die in de verre omgeving te zien was. Rond kwart over één dinsdagnacht werd het sein brand meester gegeven. De brandweer is nog de hele nacht bezig met werkzaamheden.
De brand brak rond kwart voor zes uit. Er was toen niemand in de loods. Omdat die loods maar weinig muren bevat, kon de brand zich gemakkelijk verspreiden. "Eigenlijk is het één grote ruimte", aldus een woordvoerster van de Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant. "Daarom zetten we ook groot in."
Al snel werd de brand opgeschaald naar GRIP 1. Dat betekent dat er afstemming tussen diverse hulpdiensten nodig is om de brand aan te pakken. Veel omliggende brandweerkorpsen werden opgeroepen.

Marcel de Jong van de brandweer noemde het een 'moeilijke' brand. "Er ligt veel brandbaar materiaal binnen. Het is een recyclingbedrijf van allerlei elektronica, computers en printers. En dat geeft een vervelende brand."
Zware rook
Er werden geen brandweermensen het bedrijf ingestuurd. Marcel de Jong: "De rook die je ziet is eigenlijk allemaal nog brandbaar gas. Dat kan zomaar ontbranden en dan wil je niet binnenzitten." De opzet van de brandweer was te voorkomen dat de brand oversloeg naar omliggende gebouwen.


'Sluit ramen en deuren'
De Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant waarschuwde mensen in de nabije omgeving om ramen en deuren te sluiten vanwege de laaghangende rookontwikkeling. Ook werd aangeraden om ventilatie uit te schakelen. Rond halfacht werd een NL-Alert verzonden in de omgeving Waalwijk met de melding om ramen en deuren gesloten te houden.
Er zijn geen gevaarlijke stoffen gemeten. De Veiligheidsregio adviseert om spullen te wassen, waar roetdeeltjes op neerkomen. Omliggende bedrijven kunnen woensdag gewoon opengaan.

De brand was te zien in de verre omgeving waaronder Kaatsheuvel, Tilburg en Loon op Zand. Ook op de A59 bij Waalwijk en de A27 waren de rookwolken goed zichtbaar. De rookontwikkeling verplaatste zich in eerste instantie in de richting van Sprang-Capelle. Omdat de wind draaide, ging deze nu richting Land van Heusden en Altena, Meeuwen en Dussen.

Alle gepubliceerde artikelen

Cookies maken beperkt deel uit van onze website.. Met het gebruik van deze website geeft u ons toestemming om cookies te gebruiken.
Ok