001  


 

 

Copyright filmpje Reality-Photo / Iwan van Dun

 

Verkeerschaos na twee kettingbotsingen op A27
Een 53-jarige vrachtwagenchauffeur uit Gendt (Gelderland) is maandagmidag gewond geraakt bij een kettingbotsing op de rijksweg A27. Kort voor 16.00 uur remde een Deense vrachtwagenchauffeur, net voor de Merwedebrug, met als gevolg dat een vrachtwagen achterop reed, gevolgd door nog twee trucks. De gewonde chauffeur bestuurde de vierde vrachtwagen en raakte bekneld in zijn cabine. De brandweer moest eraan te pas komen om de man te bevrijden. Een traumahelikopter kwam ter plaatse voor de nodige medsiche bijstand. Rond 18.00 uur kon de chauffeur met ersntig beenletsel worden overgebracht worden naar het Amphia Molengracht-ziekenhuis in Breda.
Achter deze botsing met vier vrachtwagens ontstond een tweede kettingbotsing. Een automobilist in een personenauto remde, vermoedelijk door de remmende vrachtwagens voor hem. Door deze actie botste opnieuw een vrachtwagen op de personenauto, gevolgd door nog eens vijf vrachtwagens die elkaar raakten. Samengevat zijn er dus tien vrachtwagens en een personenauto betrokken geraakt bij de twee kettingbotsingen. Verkeersongevallenanalisten van de politie Midden en West Brabant stelde een onderzoek in naar de precieze toedracht.
Het verkeer ondervond grote hinder van het ongeval. Er is via het knooppunt Hooipoder een omleidings ingesteld en het verkeer dat al vast stond, kon door voorzichtig achteruit rijden via de afslag Werkendam de weg verlaten. Dat heeft niet kunnen voorkomen dat er lange files stonden op de A27 en de alternatieve routes. Bergingsbedrijven hadden een zware klus aan het afvoeren van de beschadigde vrachtwagens. Enkele trucks waren dusdanig beschadigd dat ze niet meer gesleept konden worden. Daarom dienden er speciale takelwwagen ingezet worden. Rond 22.30 uur waren alle vrachtwagens afgevoerd, het wegdek schoongemaakt en kon de rijrichting Utrecht weer worden vrijgegeven.

Alle gepubliceerde artikelen

Cookies maken beperkt deel uit van onze website.. Met het gebruik van deze website geeft u ons toestemming om cookies te gebruiken.
Ok