001  


 

Politie pakt vijf verdachten op vanwege drugslab in woonwijk
GOIRLE: Een rechercheteam van de unit Zware Criminaliteit heeft zondagochtend vijf personen aangehouden. De drie mannen en twee vrouwen worden er van verdacht betrokken te zijn bij de handel, bezit en fabricage van harddrugs. De politie trof in een woonhuis in de Bergstraat een operationeel XTC-laboratorium aan. Op tien plaatsen werden doorzoekingen verricht. Het rechercheteam verwacht nog meer mensen aan te houden in dit onderzoek.
De verdachten zijn onder andere afkomstig uit Tilburg en variëren in de leeftijd van 19 tot en met 29 jaar. Eén van de verdachten vluchtte bij het betreffende pand toen de politie hem wilde aanhouden. Met behulp van politiehonden werd de man getraceerd en kon hij alsnog worden aangehouden. De andere verdachten zijn op verschillende plaatsen in Tilburg aangehouden.
Vanwege de in de woning aanwezige gevaarlijke stoffen werd de Bergstraat afgesloten. De afdeling Gevaarlijke Stoffen van de brandweer adviseerde aanwonenden om, indien mogelijk, tijdelijk een ander onderkomen te zoeken en anders binnen te blijven.
Technisch rechercheurs zijn op de locatie aanwezig om sporenonderzoek te doen. De Landelijke Faciliteit Ondersteuning Ontmanteling is met experts ter plaatse om zorg te dragen voor een veilige ontmanteling. Vanwege de risico's voor de omgeving, die een operationeel XTC-laboratorium met zich meebrengt, hechten de politie en het OM er ook groot belang aan om deze gevaren zo snel en zo veilig mogelijk op te heffen. Bij de productie van XTC wordt onder andere de licht ontvlambare stof aceton gebruikt. Een klein vonkje, bijvoorbeeld door het overgaan van een GSM, kan al een explosie veroorzaken. Verwacht wordt dat de ontmanteling rond middernacht kan worden afgerond.

Alle gepubliceerde artikelen

Cookies maken beperkt deel uit van onze website.. Met het gebruik van deze website geeft u ons toestemming om cookies te gebruiken.
Ok