002  


 

 

Autoschadebedrijf Brenders brandt uit in Dongen
Bij een uitslaande brand vannacht op industrieterrein Tichelrijt in Dongen is autoschadebedrijf Brenders in vlammen opgegaan.
De brand brak uit om een kwartier voor middernacht. De brandweer van het cluster Dongen/Waalwijk/Loon op Zand was met zestig man, vier bluswagens, een hoogwerker en twee containerwagens uitgerukt om de vlammen in bedwang te krijgen. Twee meetploegen hielden constant in de gaten of er geen gevaarlijke stoffen vrij kwamen, maar er was geen gevaar voor de volksgezondheid.

Vooral het eerste uur was sprake van een spannende situatie. Burgemeester Simone Dirven liet zich ter plekke bijpraten over de ernst van de brand..Rond het pand zitten bedrijven die gespecialiseerd zijn in houtverwerking, zoals een timmerbedrijf. Eigenaar Hans van der Vleuten van het belendende bedrijf Bald (keukenbladen) zei dat hij tegen middernacht gebeld werd door een overbuurman op het industrieterrein. "Hij zei dat de vlammen uit het dak sloegen. De schrik sloeg me om het hart." Eenmaal ter plekke zag hij dat de brandweer zijn pand nat hield en dat het de buurman was. Van der Vleuten: "Het is een bizar idee dat Brenders en mijn bedrijf maar vijf meter van elkaar liggen."

Om 00.50 uur gaf de brandweer het sein brand meester. Om 01.30 uur vannacht verwachtte de brandweer nog zeker twee uur nodig te hebben voor het nablussen. Hoe de brand is ontstaan is nog onbekend.

Alle gepubliceerde artikelen

Cookies maken beperkt deel uit van onze website.. Met het gebruik van deze website geeft u ons toestemming om cookies te gebruiken.
Ok