2014-07-19 3087 Tilburg kermis brandFoto: FPMB - Monique Haverhals

Beelden FPMB - Erik Haverhals

 

Grote brand bij eettent op Tilburgse Kermis door ontplofte gasflessen: geen slachtoffers
TILBURG - Op de Heuvelring op de Tilburgse Kermis is vrijdagavond kort na de opening van de kermis een eettent in brand gevlogen. Omstanders melden dat er twee gasflessen zijn ontploft. Het sein brand meester werd rond acht uur gegeven. Niemand raakte gewond.
Medewerkers probeerden toen de brand ontstond nog te blussen, maar tevergeefs. Zij wisten daarna op tijd weg te komen en liepen alleen wat schrammen op. Onderzocht wordt of de eigenaar nalatig is geweest.

'Rennen, rennen!'
Onze verslaggeefster stond op een paar meter afstand toen de boel de lucht in ging. "Mensen bleven in eerste instantie staan om naar de brand te kijken. Opeens riep iemand: rennen, rennen! En meteen daarna volgde er een ontploffing. Het was een flinke knal en je kon de explosie ook goed voelen. Iedereen was even in paniek."

Vooraf zijn de eettentjes niet gecontroleerd. De controle wordt gedaan door de gemeente en de brandweer. Ze wilden dat steek proef gewijs doen, maar waren daar nog niet aan begonnen. Na de brand is besloten om nu alsnog alle eettentjes te controleren. "De reden dat we dat niet eerder hebben gedaan, is omdat dat niet zo werkt", zegt een woordvoerder van de gemeente Tilburg.

Ontruiming
Het terrein rondom de tentjes werd direct ontruimd. Rond negen uur werd de afzetting opgeheven. Een traumahelikopter was korte tijd onderweg, maar keerde halverwege terug.

Ooggetuige: "Vlammen van zeker vier meter hoog"
Een getuige die boven de popcorntent woont, had vanwege de warmte de balkondeur openstaan. De man hoorde ineens een enorm gesis. "Ik probeerde te achterhalen waar het geluid vandaan kwam en zag toen een enorme ontploffing, waarbij vlammen door het dak van de eettent gingen. De vlammen sloegen zeker vier tot vijf meter de lucht in."

De rookwolk was tot in de wijde omgeving te zien. Een popcorntent naast de eettent liep flinke brandschade op. Opvallend genoeg stond voor zaterdag een brandweeroefening gepland op de kermis maar deze gaat niet door.
Tekst Omroep Brabant

 

Alle gepubliceerde artikelen

Cookies maken beperkt deel uit van onze website.. Met het gebruik van deze website geeft u ons toestemming om cookies te gebruiken.
Ok