Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 

2016 10 11 3944 Hank Valkstraat autobrandFoto: FPMB Erik haverhals

Beelden FPMB Erik haverhals

 

HANK - Op de parkeerplaats aan de Valkstraat en de Roerdompstraat in Hank is dinsdagavond de voorkant van een auto uitgebrand. De auto stond achter de woningen geparkeerd.
Toen de eigenaar van de auto om half acht zijn hond uitliet, was er nog niets aan de hand. Dit veranderde een half uurtje later. Rond acht uur ontdekte een buurman de brand en sloeg alarm. De brandweer kwam ter plaatse en bluste de brand. De voorkant van de blauwe Opel Astra is volledig uitgebrand. Ongeruste buurtbewoners keken toe en zeiden allemaal hetzelfde: ze zijn ervan overtuigd dat de brand is aangestoken. Politie en brandweer gaan eerst uitzoeken of dit vermoeden klopt.
Het is de zesde brand in nog geen jaar tijd in het dorp. Allemaal in en rondom de Roerdompstraat. Welgeteld was het een maand rustig in Hank. In de maand september zijn er geen meldingen van brand binnengekomen bij de politie. "De laatste melding was het speeltoestel aan de Roerdompstraat dat eind augustus is afgebrand.
De komende tijd zal er extra gesurveilleerd worden in de buurt. Er is een bericht uitgegaan via Burgernet. Ook is er een buurtonderzoek gestart. Hopelijk heeft iemand iets gezien", aldus politiewoordvoerder Willem van Hooijdonk.
Eerdere branden waren een auto medio augustus, een autobrand in april, een auto en een aanhangwagen in december vorig jaar. Bij een aantal van deze branden is volgens de politie inmiddels vastgesteld dat het om brandstichting gaat. Of er een samenhang is tussen de verschillende branden, kan de politie nog niet zeggen.

 

Alle gepubliceerde artikelen

Cookies maken beperkt deel uit van onze website.. Met het gebruik van deze website geeft u ons toestemming om cookies te gebruiken.
Ok