Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 

2015 08 15 0001 Tilburg Spaendonckstr schietpartijFoto: FPMB - Erik HaverhalsFoto's en beelden FPMB Erik haverhals

1 Vuurwapengevaarlijke man voortvluchtig in Tilburg na schietpartij, vijf arrestaties
TILBURG - Bij een schietpartij in Tilburg is vrijdagmiddag een man van vermoedelijk Indische afkomst gewond geraakt. De politie was daarna enige tijd op zoek naar een gewapende man, maar die zoektocht werd vrijdagavond zonder succes afgeblazen. De politie hield vijf andere verdachten aan.
Twee mensen, mannen van 20 en 25, hebben zich bij de politie gemeld. De politie denkt dat zij bij de schietpartij betrokken waren, maar wat hun rol precies is, is nog niet bekend. Zij zijn aangehouden en worden verhoord. De gewonde man in het ziekenhuis wordt ook als verdachte beschouwd, evenals twee mannen van 32 een 55 die elders zijn opgepakt.

Auto beschoten
Bij de schietpartij in de omgeving van de Rob van Spaendonckstraat is een auto met vermoedelijk drie inzittenden beschoten. De mensen in de auto maakten zich allemaal uit de voeten.
De gewonde is later in een huis aangetroffen. Hij is naar het ziekenhuis gebracht, maar zijn verwondingen zijn vermoedelijk niet ernstig. “Mijn dochtertje van twaalf was doodsbang”, vertelde een bewoonster aan Omroep Brabant. De schutter(s) en het vuurwapen zijn nog niet gevonden.

Grote zoekactie
Ook in de Johannes van Zantenstraat waren sporen te zien van de schietpartij. In de voorruit van een auto waren kogelgaten te zien. In deze straat zijn ook kogelhulzen gevonden. Getuigen hoorden vijf tot tien schoten.

De grote zoekactie naar de voortvluchtige man bleef ondanks de inzet van een politiehelikopter zonder succes. Tijdens de zoektocht zijn ook op een andere plek kogelhulzen aangetroffen. De technische recherche heeft sporenonderzoek gedaan rondom de beschoten auto.

Ondersteuning helikopter
Rond drie uur kreeg de politie meldingen dat er mensen met wapens rondliepen en dat er werd geschoten in de Rob van Spaendonkstraat. Bij de zoektocht naar de bewapende man kreeg de politie de hulp van een helikopter. De politie adviseerde wijkbewoners zelf geen actie te ondernemen, maar de politie te waarschuwen. De omgeving van de schietpartij was afgezet.

Een bewoonster van de Rob van Spaendonckstraat hoorde rond drie uur gegil op straat. Buiten zag zij enkele mannen achter iemand aan rennen. De gewonde man rende een van de huizen in de straat binnen om zich in veiligheid te brengen. De bewoners van de Rob van Spaendonckstraat moesten van de politie vanwege de veiligheid binnen blijven.

De schietpartij, die mogelijk met drugs te maken heeft, trok veel bekijks. Ruim honderd buurtbewoners stonden op straat.

2 Zoektocht naar gewapende voortvluchtige na schietpartij Tilburg gaat verder: ‘Gaat om blanke man’
TILBURG - De zoekactie naar een mogelijk vuurwapengevaarlijke man in Tilburg gaat zaterdag weer verder. Dat heeft politiewoordvoerder Jiske van Pelt bevestigd in de radio-uitzending van Omroep Brabant. De verdachte, een blanke Nederlander, was vrijdag betrokken bij de schietpartij in Tilburg.
Van Pelt bevestigt dat er op twee plaatsen in Tilburg is geschoten: op de Rob van Spaendonckstraat en op de Johannes van Zantenstraat. Bij de schietpartij raakt een 25-jarige man lichtgewond.

Het slachtoffer wordt na zijn behandeling in het ziekenhuis opgepakt. Vier andere verdachten zitten al vast in de cel. “De aanleiding en de motieven voor de schietpartij is nog niet duidelijk”, aldus Van Pelt. “We gaan vandaag verder met buurtonderzoek en hervatten de zoektocht naar de voortvluchtige man.”

Kogelregen op Citroën
Momenteel zitten er veertien rechercheurs op de zaak. Vrijdagavond laat werden beide straten weer vrijgegeven. De politie houdt nog één woning met voortuin achter het lint, daar wordt nog gezocht naar het wapen dat is gebruikt.

Vijf tot zes auto's liepen schade op nadat een onbekende schutter een kogelregen afvuurde op een zwarte Citroën. Die auto botset vermoedelijk tegen de andere auto's.
Tekst Omroep Brabant

 

Alle gepubliceerde artikelen

Cookies maken beperkt deel uit van onze website.. Met het gebruik van deze website geeft u ons toestemming om cookies te gebruiken.
Ok