Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 

2019 04 27 4837 Loon op zand Loonsehoek nieuwe auto uit de bochtFoto's: FPMB Erik Haverhals

 

 

Beelden FPMB Erik haverhals

 

Dierenarts moet 19 dieren laten inslapen vanwege brandwonden na grote stalbrand in Nieuwendijk
NIEUWENDIJK - Een dierenarts heeft maandagavond 19 dieren moeten laten inslapen na een grote stalbrand aan de Schenkeldijk in Nieuwendijk. De beesten liepen dermate ernstige brandwonden op dat ze niet meer te redden waren.

Marleen van Amstel-Smits 20 jun. 2022
Het vee in de stal, vermoedelijk allemaal stieren, werd na het uitbreken van de brand naar buiten gebracht. Toch liep een aantal dieren ernstige brandwonden op. Een dierenarts werd ingeschakeld, later is besloten om de dieren te laten inslapen.

De brand brak rond 19.20 uur uit. De rook was in de wijde omtrek te zien, onder andere vanaf de A59 en de Alblasserwaard. De brandweer schaalde al snel op naar grote brand waardoor meerdere voertuigen konden worden ingezet.

Stal volledig uitgebrand
De stal bestaat uit twee ruimtes. In het ene deel stonden voornamelijk voertuigen en in het andere gedeelte het vee. Het gehele gebouw inclusief de bijbehorende overkapping kan als verloren worden beschouwd, zegt een woordvoerster van de Veiligheidsregio.

Er is geen gevaar voor de omgeving. Er waren geen mensen in de stal aanwezig op het moment dat de brand uitbrak. Een persoon is naar het ziekenhuis gebracht, vermoedelijk werd het slachtoffer onwel tijdens de inspanningen tijdens de brand.
bron: bd.nl

Alle gepubliceerde artikelen

Cookies maken beperkt deel uit van onze website.. Met het gebruik van deze website geeft u ons toestemming om cookies te gebruiken.
Ok