001  


 

 

Eén dode en zeven gewonden na ernstig verkeersongeval
Zaterdagmorgen rond 08.30 uur vond op de kruising van de Oirschotsebaan en de Kollenburgsebaan een aanrijding plaats, waarbij in totaal acht mensen gewond raakten. Eén van is later in een ziekenhuis aan zijn verwondingen overleden.
De bestuurder van een busje voor personenvervoer, een 30-jarige Pool, reed vanaf de Kollenburgsebaan de Oirschotsebaan op en zag daarbij de bestuurder van een personenauto, een 46-jarige Pool, die op de Oirschotsebaan reed, over het hoofd. Beide voertuigen raakten door de aanrijding van de weg. De personenauto kwam op z'n zijkant in een sloot terecht, de bus belandde op z'n kop in een aspergeveld.
In de personenauto zat behalve de bestuurder nog een 37-jarige Pool. Hij raakte niet gewond.
In de bus zaten in totaal zeven Polen (in leeftijd variërend van 27 tot 34 jaar), die allemaal gewond raakten. Twee van hen raakten zwaargewond, waarvan één kritiek. Dit slachtoffer, een 34-jarige Pool, is later in een ziekenhuis aan zijn verwondingen bezweken.
Politie en ambulancedienst rukten met groot materieel uit om hulp te kunnen verlenen aan de slachtoffers. Ook kwam het personeel van twee traumaheli's ter plaatse om medische hulp te verlenen. De acht slachtoffers zijn naar diverse ziekenhuizen in de omgeving gebracht. Verkeersongevalanalisten van de politie proberen ter plaatse aan de hand van sporen de precieze toedracht van het ongeval te achterhalen.
De bestuurder van de bus wordt door de politie aangehouden als verdachte van het veroorzaken van een verkeersongeval met dodelijke afloop.

 

2e bericht
Zoals eerder gemeld werd de 30-jarige Poolse bestuurder van de bestelauto aangehouden. Hij werd zaterdag 5 mei jl. in verzekering gesteld. Hij wordt verdacht van doodslag c.q. dood door schuld. De verdachte is niet in het bezit van een geldig rijbewijs en verleende met zijn auto geen voorrang aan de personenauto bestuurd door een 46-jarige Poolse man die op de Oirschotsebaan reed. De verdachte wordt morgen voorgeleid aan de rechter-commissaris. Op dit moment liggen nog vijf gewonden verspreid over ziekenhuizen in Tilburg en Eindhoven. Het gaat om twee slachtoffers die een gebroken borstbeen hebben, twee slachtoffers met een gebroken nek en één persoon met een gebroken been en diverse ribben. Van één van de gewonden is de toestand zorgelijk.

Alle gepubliceerde artikelen

Cookies maken beperkt deel uit van onze website.. Met het gebruik van deze website geeft u ons toestemming om cookies te gebruiken.
Ok