2012-04-13 6224 Oisterwijk Tienhovenlaan  


 

 

Oisterwijks echtpaar ernstig gewond na aanrijding
OISTERWIJK - Een echtpaar uit Oisterwijk raakte vrijdagavond 13 april om 21.15 uur ernstig gewond toen zij, wandelend op de van Tienhovenlaan in die plaats, werden aangereden door een achteropkomende automobilist.
Het echtpaar, een vrouw van 72 jaar en haar man van 75 jaar, was op dat moment hun hond aan het uitlaten. Zij liepen over de van Tienhovenlaan in de richting van Moergestel. Een achteropkomende automobilist zag hen te laat en reed hen aan. Uit onderzoek is inmiddels gebleken dat deze bestuurder, een 55 jarige man uit Moergestel, te veel alcohol gedronken had.
Na de aanrijding werd het echtpaar overgebracht naar het ziekenhuis. Daar bleek dat de vrouw er zeer slecht aan toe was. Haar man bleek relatief licht gewond.
Ook de hond van het echtpaar raakte gewond en werd voor behandeling naar een dierenarts gebracht.
De afdeling Forensisch Technisch Onderzoek (FTO) van de politie startte een sporenonderzoek op de plaats van de aanrijding.


Oisterwijkse (72) overlijdt aan verwondingen ongeval
OISTERWIJK: De 72 jarige Oisterwijkse die vrijdagavond op de van Tienhovenlaan in haar woonplaats werd aangereden door een achteropkomende auto, is vanmorgen in het ziekenhuis aan haar verwondingen overleden. De bestuurder van de auto die haar aanreed bleek ruim 3,5 keer de toegestane hoeveelheid alcohol gedronken te hebben (785 ugl). Hij is in verzekering gesteld en tegen hem wordt proces verbaal opgemaakt voor dood door schuld.
De vrouw was gisterenavond samen met haar echtgenoot (75) de hond aan het uitlaten op de van Tienhovenlaan in Oisterwijk, toen zij om 21.15 uur werden aangereden door een achteropkomende automobilist.
De vrouw raakte daarbij direct zeer ernstig gewond terwijl haar man er met relatief lichte verwondingen vanaf kwam. Beiden werden zij overgebracht naar het ziekenhuis, waar de vrouw in de ochtend van zaterdag 14 april overleed.
Ook de hond van het echtpaar raakte ernstig gewond. Deze kreeg ter plaatse eerste hulp van een dierenarts die het dier voor verdere behandeling moest meenemen naar de kliniek.
Na de aanrijding bleek al vrij snel dat de veroorzaker van de aanrijding, een 55 jarige automobilist uit Moergestel te veel gedronken had. Op het bureau werd dit bevestigd toen de man 785 ugl blies. Hij werd daarom door de hulp Officier van Justitie in verzekering gesteld. Hem wacht een proces-verbaal voor dood door schuld.

Alle gepubliceerde artikelen

Cookies maken beperkt deel uit van onze website.. Met het gebruik van deze website geeft u ons toestemming om cookies te gebruiken.
Ok