Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 

2019 02 15 3203 Sprang Capelle dodelijke aanrijdingFoto's: FPMB Erik haverhals

Beelden FPMB Erik haverhals

 

WAALWIJK - Bij een botsing tussen een auto en een vrachtwagen op de A59 bij Sprang-Capelle is donderdagnacht een dode gevallen. De auto van het slachtoffer botste iets na middernacht achterop een vrachtwagen en vloog in brand. De bestuurder van de auto overleefde het ongeluk niet. Het is niet duidelijk of het gaat om een man of een vrouw. De weg was tot ongeveer halfelf vrijdagochtend dicht voor onderzoek.
Rijkswaterstaat liet om kwart over negen weten dat het onderzoek van de politie naar de oorzaak van het ongeluk meer tijd in beslag nam dan in eerste instantie verwacht. Het was volgens een woordvoerder lastig aan te geven wanneer de weg kon worden vrijgegeven.. Dat de weg zo lang dicht was, had volgens haar echt te maken met het onderzoek en dus niet met bijvoorbeeld schade aan het wegdek.
Het ongeluk gebeurde tussen Waalwijk en Waspik in de richting van knooppunt Hooipolder. Rijkswaterstaat adviseerde automobilisten die richting Breda wilden om te rijden via de A2, A65 en A58.
De identiteit van het slachtoffer is nog niet bekend, laat een woordvoerder van de politie vrijdagochtend weten. Ook geeft hij aan nog niet veel te kunnen zeggen over hoe het ongeluk kon gebeuren. "Wat er precies is gebeurd, is nog redelijk onduidelijk", zegt hij. "De resultaten van het technisch sporenonderzoek moeten nog worden bekeken."
Er zijn volgens hem een aantal getuigen die de auto vlak voor het ongeluk hebben zien rijden. De politie hoopt ook dat zij wat meer informatie kunnen geven.

Alle gepubliceerde artikelen

Cookies maken beperkt deel uit van onze website.. Met het gebruik van deze website geeft u ons toestemming om cookies te gebruiken.
Ok