2012-05-02 6671 Tilburg Centaurusweg brand  


 

Brand bij Tilburgs recyclingbedrijf
TILBURG - Bij recyclingbedrijf Huiskes Metaal aan de Centaurusweg in Tilburg is in de nacht van dinsdag op woensdag rond 2.30 uur brand uitgebroken.
Een berg metaalafval achteraan het terrein stond in brand.
De brand werd rond 2.30 uur ontdekt door passerende vrachtwagenchauffeurs. De vlammen die uit de berg sloegen, waren metershoog. Even na 3 uur was er een dikke witte rookpluim boven het terrein te zien. Rond 3.30 uur was de brandweer bezig om met een hijskraan de berg uit elkaar te trekken om zo het vuur beter te kunnen blussen.
Volgens de Ronald Blokpoel, officier van dienst, waren er rond 4 uur geen zorgen dat de brand over zou slaan naar de naastgelegen papierhandel Heijnen. Tegen die tijd was de brand grotendeels bedwongen, al zou het blussen naar schatting nog enkele uren in beslag nemen.
Drie spuitwagens en een hoogwerker rukten voor de brand uit, er kwamen circa 30 brandweerlieden ter plaatse. In de eerste instatie leek het om een brand te gaan bij papierhandel Heijnen, het naburige bedrijf.
Bij de papierhandel brak op zaterdag 4 juni 2011 een enorme brand uit. Vanwege de ernst van de brand op industrieterrein Loven werden toen 180 brandweerlieden ingezet. Er werden 4 hoogwerkers en 20 tankspuitauto’s ingezet.
Hoe de brand kon ontstaan is nog onbekend. De brand was fel door het waarschijnlijk aanwezige magnesium in de stapel metaal, aldus Blokpoel.
Tekst Bas Vermeer BD

Alle gepubliceerde artikelen

Cookies maken beperkt deel uit van onze website.. Met het gebruik van deze website geeft u ons toestemming om cookies te gebruiken.
Ok