Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 

2018 02 04 6249 Geertruidenberg Amercentrale brandFoto's: FPMB Erik Haverhals

Beelden FPMB Erik haverhals

Brand in elektriciteitshuisje in Geertruidenberg onder controle, gebied vrijgegeven
GEERTRUIDENBERG - Vlakbij de Amercentrale in Geertruidenberg is zondagavond brand uitgebroken in een elektriciteitshuisje. Een transformatorhuisje aan de Amerweg stond in brand, maar de brandweer kon lange tijd niet blussen vanwege de spanning.
Het gebied rondom de Amerweg werd uit voorzorgsmaatregelen afgesloten. Er waren wel twee bluswagens aanwezig, maar die mochten uiteraard geen water gebruiken. De brandweer bleef lange tijd op een afstand van zo'n honderd meter staan, meldde een fotograaf.

Wachten op groen licht
Er kwam een poederblusser vanuit Breda, maar de brandweer moest eerst wachten op groen licht vanuit netbeheerder TenneT. Toen die eenmaal de stroom had afgesloten, kon er geblust worden en werd rond halfnegen het sein brand meester gegeven.

Gevolgen
Volgens een woordvoerder van de brandweer heeft de brand geen gevolgen gehad voor de stroomvoorziening in de buurt van Geertruidenberg.

 

Alle gepubliceerde artikelen

Cookies maken beperkt deel uit van onze website.. Met het gebruik van deze website geeft u ons toestemming om cookies te gebruiken.
Ok