001  


 

 

Van vrijdag op zaterdagnacht is omstreeks 00.20 uur een politieauto die bezig was met het achtervolgen van een personenauto, tegen de voorgevel van een woning aan de Hoge Zandschel gereden. De agenten en de bewoners bleven ongedeerd. Wel was er sprake van een aanzienlijke schade aan de woning en de auto. De voorgevel van het pand moest door de brandweer gestut worden. De auto die achtervolgd werd, is niet meer achterhaald.
Twee agenten (36 en 22 jaar), waren vannacht doende met een controle op de Polanenweg te Waspik. Zij zagen dat een personenauto die in hun richting over de Nassauweg gereden kwam plotseling keerde. De agenten besloten de auto te controleren. Tijdens de rit werd het stopbord aan de voorzijde en de blauwe lamp aangezet. Hier werd echter geen gevolg aan gegeven, de snelheid werd juist verhoogd, waarna een achtervolging ontstond. De dienders gaven dit aan de Gemeenschappelijke Meldkamer door. Om de andere verkeersdeelnemers attent te maken, werden ook de optische signalen aangezet. Tijdens de achtervolging werden hoge snelheden bereikt waardoor de agenten soms het zicht op de vluchtauto even kwijt waren. Op de Nieuwe Vaart in Sprang-Capelle zagen de politiemensen de auto weer rijden en links af de Hoge Zandschel in slaan. De agenten wilden met hun auto ook links af slaan. De bestuurder van de politieauto begon circa 150 meter voor de kruising af te remmen en ging uiterst rechts van de weg rijden ten einde de bocht naar links te maken. De auto reageerde volgens de bestuurder echter niet op het remmen. Hij trachtte nog bij te sturen maar reed, met een snelheid van 35 a 40 kilometer per uur, rechtdoor een tuin in en kwam tegen een voorgevel van de woonkamer tot stilstand.
De agenten raakten niet gewond. De bewoners van het pand die op de 1e verdieping lagen te slapen, bleven eveneens ongedeerd. De brandweer is ter plaatse gekomen om de gevel te stutten. De auto die de agenten achtervolgden is niet meer achterhaald.

Alle gepubliceerde artikelen

Cookies maken beperkt deel uit van onze website.. Met het gebruik van deze website geeft u ons toestemming om cookies te gebruiken.
Ok