Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 

2019 04 27 4837 Loon op zand Loonsehoek nieuwe auto uit de bochtFoto's: FPMB Erik haverhals

Beelden FPMB Erik haverhals

 

Explosie op boot in Waalwijk, man moet van boord springen om zichzelf in veiligheid te brengen
ie op boot in Waalwijk, man springt in het water
WAALWIJK - Een man is maandagmiddag gewond geraakt bij een explosie op een boot bij Watersportvereniging Waalwijk aan de Zomerdijk. De man moest van de boot springen om zichzelf in veiligheid te brengen. De schade op de steiger is groot. Een van de boten is gezonken.
Rond een uur kreeg de brandweer een melding van een explosie op een boot. Drie brandweerwagens en een hoogwerker kwamen om de brand te blussen. Ook landde een traumahelikopter bij het slachtoffer. Hij is uiteindelijk met brandwonden in het gezicht met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

Gasfles
Volgens de Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant is de man stabiel. De brand is volgens de Veiligheidsregio mogelijk ontstaan door een ongeluk met een gasfles.
Rijkswaterstaat heeft onderzocht of het water verontreinigd is geraakt door de gezonken boot. Dit is niet het geval.

Andere boot ook in brand
Het jacht dat in brand stond was ongeveer zes meter lang. De man was de enige die op dat moment op de boot was. Ook vloog een ander jacht – dat ernaast lag – in brand. Voor zover bekend zat daar niemand op.
Beide branden zijn rond twee uur geblust.

Alle gepubliceerde artikelen

Cookies maken beperkt deel uit van onze website.. Met het gebruik van deze website geeft u ons toestemming om cookies te gebruiken.
Ok