Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 

2019 04 27 4837 Loon op zand Loonsehoek nieuwe auto uit de bochtFoto's: FPMB Erik Haverhals

 

Beelden FPMB Erik haverhals

 

Man doodgeschoten voor huis in Tilburgse woonwijk, daders rennen weg: ‘Eerst vier schoten, toen nog twee’
TILBURG - Aan de Borselestraat in Tilburg is afgelopen nacht een 37-jarige man neergeschoten en overleden. Het gaat om Toontje Damen Junior. De politie zoekt twee mannen die bij de schietpartij betrokken zouden zijn. Buurtbewoners zijn geschrokken. ,,Ik zag twee mensen in het zwart gekleed ineens heel hard voorbij rennen.”

Redactie 02-08-22, 02:59
De dodelijke schoten werden gelost toen de 37-jarige omstreeks half twee bij de woning aan kwam. Een straatbewoonster vertelt hoe ze kort na de schoten bij het slachtoffer was. Ze probeerde hem te reanimeren maar merkte al snel dat het geen zin had. ,,Hij ademde niet meer en had geen hartslag.”

Even daarvoor hoorde ze eerst vier schoten heel snel achter elkaar, toen nog twee wat trager. ,,Ik denk dat dat letterlijk de afrekening is geweest”, zegt ze. Een bewoner een straat verderop zag de mannen heel hard voorbij rennen en op een scooter springen.

Voor het huis van de neergeschoten man stond een auto waarvan het portier nog openstond. Het slachtoffer lag in de tuin. De straat werd afgezet, tactische en forensische rechercheurs zijn op dinsdagochtend nog bezig met het onderzoek.

Meerdere schoten
Een van de buurtbewoners hoorde schoten toen hij in de badkamer stond. „Twee salvo’s. Eerst een lange en daarna een korte.” Vanaf de bovenverdieping keek hij uit het raam. „Ik zag twee mensen in het zwart gekleed ineens heel hard voorbij rennen. Ze droegen een masker of een bril, dat kon ik niet goed zien.” Hij hoorde na de schoten een vrouw gillen, maar wie dat was weet hij niet.

Daarna zag hij het tweetal ervandoor gaan op een scooter. Die stond een straat verderop geparkeerd. De buurtbewoner over het slachtoffer. „Het was een markant figuur, dan druk ik me nog netjes uit.”

Op de woning hangt aan de voorkant een camera, als enige huis in de straat. Buurtbewoners zijn geschrokken, in dit deel van de Reeshof ‘gebeurt normaal nooit iets'. Al viel de politie twee jaar geleden wel de woning binnen met een arrestatieteam. Daarbij werd een vuurwapen aangetroffen. Kort voor die inval zou de man een schot hebben gelost in de Tilburgse binnenstad.
Bron: bd.nl

Alle gepubliceerde artikelen

Cookies maken beperkt deel uit van onze website.. Met het gebruik van deze website geeft u ons toestemming om cookies te gebruiken.
Ok