001  


 

 

Vier gewonden bij ernstig verkeersongeval in Dongen
De hulpverleningsdiensten rukten dinsdagmiddag uit naar de Eindsestraat / Dongenseweg (N-632) vanwege een ernstig verkeersongeval. Bij het ongeluk raakten vier personen gewond en waren drie voertuigen betrokken. Er was sprake van twee zwaar gewonden en twee licht gewonden. Het personeel van de traumahelikopter kwam ter plaatse om de zwaar gewonden te stabiliseren, voordat de slachtoffers naar het ziekenhuis werden overgebracht.
(Voor de duidelijkheid zijn de drie betrokken voertuigen aangeduid als auto 1, 2 en 3)
Het ongeluk gebeurde om 15.38 uur toen de bestuurder van auto 1 komende vanuit de Dopheistraat de Dongenseweg opdraaide. Juist op dat moment naderde er over de Dongenseweg vanuit de rijrichting Tilburg auto 2. Deze botste vol in de flank van auto 1.
Daarachter, eveneens vanuit de rijrichting Tilburg, naderde auto 3. Deze automobilist zag het ongeval voor zich gebeuren en maakte een uitwijkmanoeuvre. Bij deze actie raakte hij alsnog auto 2, waardoor hij de macht over het stuur verloor. Hij belandde vervolgens frontaal tegen een boom in de berm.
Een mannelijke passagier (47 jaar) van auto 1 was door de klap van de botsing (vanaf de achterbank) uit de auto geslingerd en op het wegdek beland. Hij raakte daardoor zwaar gewond.
De bestuurder van auto 3 (23 jaar) zat bekneld in het autowrak en is door de brandweer uit zijn benarde positie bevrijd. Dat gebeurde onder leiding van medici van de traumahelikopter en het ambulancepersoneel. Het slachtoffer is zwaar gewond overgebracht naar het ziekenhuis in Tilburg.
De bestuurster (44 jaar) van auto 1 raakte licht gewond en is eveneens per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Tilburg. Een andere passagiere (75 jaar) uit auto 1 kwam met schrik vrij.De automobilist in auto 2 raakte licht gewond. Hij is op eigen gelegenheid naar het ziekenhuis gegaan voor medisch onderzoek.

Gegevens en status betrokkenen:
Auto 1 bestuurster: 44-jarige vrouw uit Goirle, licht gewond
passagier 47-jarige man uit Goirle, zwaar gewond (uit de auto geslingerd)
passagiere: 75-jarige vrouw uit Goirle, niet noemenswaardig
Auto 2 bestuurder: 21-jarige man uit Dongen, licht gewond
Auto 3 bestuurder: 23-jarige man uit Dongen, bekneld en raakte zwaar gewond
Verkeersongevalanalisten van de politie onderzochten de plaats van het ongeval naar sporen en maakten foto's van de aangetroffen situatie en het beschadigde voertuigen.
Aan de hand van deze feiten en de verklaringen van diverse betrokken probeert de politie de precieze toedracht van het ongeval te achterhalen. Eventuele getuigen van het ongeval worden verzocht om contact op te nemen met de politie via telefoonnummer 0900-8844.
De Eindsestraat / Dongenseweg is geruime tijd afgezet vanwege de hulpverlening aan de slachtoffers, het sporenonderzoek en de berging van de voertuigen. De politie trad daarbij verkeersregelend op.

Alle gepubliceerde artikelen

Cookies maken beperkt deel uit van onze website.. Met het gebruik van deze website geeft u ons toestemming om cookies te gebruiken.
Ok