001  


 

 

Hennepkwekerij vermoedelijk oorzaak van zeer grote brand
De Gemeenschappelijke Meldkamer kreeg op dinsdagochtend om 02.06 uur melding van een brand op een bedrijventerrein. De brand was ontstaan in een loods aan de Zanddonkweg, waarin meerdere bedrijven gevestigd zijn. Het vuur was begonnen in het middelste gedeelte van het pand. De brandweer schaalde al snel op naar zeer grote brand en kreeg bijstand van korpsen uit de omgeving. Met vier blusvoertuigen, twee hoogwerkers en een grootschalig watertransport werd de brand bestreden.
Oorzaak van de brand is vermoedelijk een hennepkwekerij. De kwekerij werd door de brandweer ontdekt bij het blussen. Technisch rechercheurs van de politie zullen een onderzoek instellen naar de kwekerij.
Essent heeft de electriciteits- en de gastoevoer naar het pand afgesloten. De politie zette een deel van het terrein af. Ook Salvage en de Brabantse Delta kwamen ter plaatse. Deze laatste organisatie controleert de kwaliteit van het grondwater in verband met de aanleg van een grootschalig watertransport.
Het middelste gedeelte van het pand is afgebrand. Het voorste - en het achterste gedeelte kon gered worden, maar de ruimten liepen water- en brandschade op. De brandweer deed metingen naar aanwezigheid van gevaarlijke stoffen in de lucht. Hieruit bleek dat er geen gevaarlijke stoffen zijn vrijgekomen. Wel was er zware rookontwikkeling. Aangezien de loods op een bedrijventerrein stond, hebben bewoners van Waalwijk geen zware overlast ondervonden aan de brand.
Om 06.11 uur werd het sein brand meester gegeven. Het nablussen zal nog zeker enkele uren duren.

Politie MWB

 

2e bericht
Grote brand in Waalwijk
Vannacht heeft zoals eerder gemeld een grote brand gewoed in een bedrijfsverzamelgebouw aan de Zanddonkweg. In een eerder bericht werd door de politie het vermoeden uitgesproken dat in het gebouw een hennepkwekerij zat. Dit is tot op heden echter niet gebleken. Een nader onderzoek naar de toedracht wordt ingesteld.
De brandweer schaalde vannacht op naar zeer grote brand. Er werd een ‘wietlucht' geroken in de omgeving van het gebouw. Dit gecombineerd met het gegeven dat in het pand de afgelopen jaren al meerdere keren een hennepkwekerij is aangetroffen, deed bij de politie het vermoeden ontstaan dat er mogelijk een hennepkwekerij zat die de brand zou hebben kunnen veroorzaakt. Nadat de brand meester was, is een eerste onderzoek ingesteld. Hierbij zijn echter geen zaken aangetroffen die dit vermoeden bevestigen. De technische recherche wilde vanmiddag het pand ingaan, maar zag daar vanwege de gevaarszetting vanaf. Er zal eerst gestut worden voordat de sporenonderzoekers naar binnen gaan. De politie houdt het er nu op dat de oorzaak van de brand nog niet bekend is. Een nader onderzoek naar de toedracht wordt ingesteld. Politie MWB

Alle gepubliceerde artikelen

Cookies maken beperkt deel uit van onze website.. Met het gebruik van deze website geeft u ons toestemming om cookies te gebruiken.
Ok