Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 

2019 04 27 4837 Loon op zand Loonsehoek nieuwe auto uit de bochtFoto's: FPMB Erik haverhals

Fikse brand in Best: Ans (73) zag steekvlam uit haar televisie komen
BEST - Ze trok nog snel de stekker uit het stopcontact en ging een bak water halen. Maar Ans Koppen (73) kon niet voorkomen dat de steekvlam die donderdagochtend uit haar televisie kwam, leidde tot een fikse brand. Haar appartement in Best is inmiddels zwart geblakerd.
De brand ontstond rond tien uur in de ochtend in het appartement aan de Pelgrimshei. Mevrouw Koppen zat op dat moment voor de televisie om een programma terug te kijken dat ze de avond ervoor had opgenomen. „Een aflevering van De Reünie over een klas uit Amsterdam", vertelt ze. „Dat wilde ik terugzien omdat ik heel lang in Amsterdam heb gewoond.”

Steekvlam
Terwijl ze naar de aflevering aan het kijken, kwam er plotseling een steekvlam uit de televisie. „Ik hoorde ook een harde knal. Ik heb snel de stekker uit het stopcontact getrokken en ben een bak water gaan halen. Toen ik dat erover heen gooide, kwam er heel veel rook.” Uiteindelijk vlucht ze het appartement uit en belt ze de hulpdiensten.

Flinke schade in woning Best na brand
© Bert Jansen
Een dik half uur later is de brand onder controle. Niettemin hebben de vlammen en de rook voor flinke schade gezorgd. De woonkamer is grotendeels zwartgeblakerd. Thuis slapen zit er voor Koppen eventjes niet in. „Maar ik kan terecht bij de buren, ik heb een slaapplek en het belangrijkste: er is niemand gewond geraakt.” Over de verloren gegane meubels haalt ze haar schouders op. Lachend: „Misschien moet ik binnenkort naar de kringloop om iets moois te kopen.”

Televisie uit 2001
Boosdoener was dus de televisie. Die was van het Duitse merk Loewe en had als bouwjaar 2001 of 2002. Koppen: “Het was geen flatscreen, maar echt nog zo'n dikke tv met ingebouwde boxen. Daar is trouwens niks meer van over, want de televisie is helemaal in elkaar gesmolten. Die moet ik dus ook een nieuwe kopen.”

Alle gepubliceerde artikelen

Cookies maken beperkt deel uit van onze website.. Met het gebruik van deze website geeft u ons toestemming om cookies te gebruiken.
Ok