Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 

2016 04 24 1926 Waalwijk A59 ongevallenFoto: FPMB - Erik Haverhals

Foto's en beelden FPMB Erik haverhals

Zware ongelukken op A59 door hagelbui bij Waalwijk, traumahelikopters landen op snelweg
WAALWIJK - Op de snelweg A59 bij Waalwijk zijn zondagmiddag twee ongelukken gebeurd. Tenminste één automobilist is daarbij zwaargewond geraakt. Er moesten twee traumahelikopters landen op de snelweg.
Op de weg van Den Bosch richting Waalwijk ging het rond kwart voor een mis. Twee personenauto's botsten met elkaar vlakbij de afrit Waalwijk-Centrum.
Niet veel later gebeurde ongeveer hetzelfde op de weg in de tegenovergestelde richting. Een auto begon te schuiven en kwam andersom op de weg terecht. Een 52- jarige man uit Oudheusden ziet het ongeval gebeuren en wil te hulp schieten. Hij stapt uit de auto en wordt geschept.

Een 46-jarige man uit Maasbracht is getuige en wil naar de slachtoffers lopen, maar valt daarbij over de vangrail. Hij wordt met pijn aan zijn ribben per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De politie onderzoekt nog hoe de ongelukken precies konden gebeuren. Voor de ongelukken zijn twee traumahelikopters opgeroepen. Die zijn allebei geland op de snelweg.

Illegaal door de berm
De A59 was in beide richtingen gesloten. Inmiddels is die afsluiting voorbij. Automobilisten die vast stonden, probeerden via de berm te ontsnappen uit de file. De Verkeersinformatiedienst (VID) waarschuwt mensen via Twitter dat dat niet mag. "De A59 is weer open hoor. Via de natte (!) berm ontsnappen is niet slim én sowieso strafbaar."

Derde ongeluk
De file die werd veroorzaakt door de twee ongelukken was later zondagmiddag het decor van een derde ongeluk. Het ging om een kop-staartbotsing tussen twee personenauto's.

Een persoon raakte gewond, die werd per ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

 

 

 

Alle gepubliceerde artikelen

Cookies maken beperkt deel uit van onze website.. Met het gebruik van deze website geeft u ons toestemming om cookies te gebruiken.
Ok