2013-05-13 4574 Waspik Benedenkerkstraat boerderijbrand 


 

 

Grote brand in Waspik verwoest boerderij
Waspik - Vanmorgen, maandag 13 mei 2013, werd omstreeks 06.40 uur een brand gemeld in een boerderij aan de Benedenkerkstraat. De brandweer schaalde op naar grote brand en rukte uit met drie bluswagens en een hoogwerker om het vuur te bestrijden. Door de brand werd de boerderij volledig verwoest. De oorzaak is nog onbekend.

Aanhouding
Een 67-jarige man uit Waspik werd door de politie aangehouden. Hij was ondanks dat hem dat vanwege de grote brand en de hevige rookontwikkeling door agenten verboden was naar zijn paarden in een stal achter het brandende pand gegaan om hen te voeren. Een van de agenten sprak hem daarover aan waarna hij zei: "als ik zeg dat ik naar mijn paarden ga, dan ga ik naar mijn paarden". Hierop vorderde de agent hem te vertrekken omdat het daar levensgevaarlijk was. Hierop antwoordde de man met 'nee'. Vervolgens heeft de agent hem aangehouden en vastgepakt waarbij de verdachte zich hevig verzette. De politieman moest uiteindelijk nog,nadat hij de man daarvoor nog tevergeefs gewaarschuwd had, pepperspray inzetten om het verzet te stoppen.

Alle gepubliceerde artikelen

Cookies maken beperkt deel uit van onze website.. Met het gebruik van deze website geeft u ons toestemming om cookies te gebruiken.
Ok