2013-02-03 2510 Waalwijk Duikerweg grote brand


 

Uitslaande brand bij vleesverwerkend bedrijf Ce-Es in Waalwijk
WAALWIJK - Bij vleesverwerkend bedrijf Ce-Es aan de Duikerweg in Waalwijk heeft zondag een grote brand gewoed. De brand zorgde voor veel rookontwikkeling. De gemeente Waalwijk waarschuwde omwonenden om ramen en deuren gesloten te houden en trok deze later weer in. Iets na vier uur zondagmiddag werd het sein brand meester gegeven.
Het advies van de gemeente Waalwijk was om ramen en deuren dicht te houden in het gebied richting Maas waar de zware, zwarte rook naar toe trok. Dat advies werd bij het sein brand meester weer ingetrokken. Behalve voor het vlakbijgelegen café 't Baarsje in Waalwijk. "Normaal zitten hier twintig man binnen, nu maar acht", aldus de café-eigenaar.
Zeer grote brand
De brandweer sprak van een zeer grote brand. Brandweereenheden uit Waalwijk, Sprang-Capelle, Made, Wijk en Aalburg, Oosterhout en Tilburg kwamen ter plaatse.
De dikke, zwarte rookpluimen waren in de wijde omgeving te zien. De Duikerweg ligt op een industrieterrein. Het is nog onbekend hoe de brand is ontstaan.
Gevaarlijke stoffen gemeten
De brand werd gemeld via een automatische brandmelder. Een team heeft geen hoge concentraties gevaarlijke stoffen gemeten. Er vielen geen gewonden.
Tekst Omroep Brabant

Alle gepubliceerde artikelen

Cookies maken beperkt deel uit van onze website.. Met het gebruik van deze website geeft u ons toestemming om cookies te gebruiken.
Ok