001  


 

 

Vrouw loopt ernstig hersenletsel op bij verkeersongeval
Een 46-jarige vrouw uit Oudheusden is dinsdagmorgen zwaar gewond geraakt bij een verkeersongeval in Waalwijk. Het ongeluk gebeurde rond 10.15 uur op de Blaasbalgweg gelegen buiten de bebouwde kom van Waalwijk.
De vrouw reed op haar fiets over het fietspad gelegen naast de rijbaan van de Blaasbalgweg. Ze kwam vanuit de richting Heusden en fietste in de richting van Waalwijk. Op een gegeven moment moest ze oversteken omdat het fietspad aan de rechterzijde eindigde en aan de linkerkant verder ging. Bij het oversteken verleende ze vermoedelijk geen voorrang aan een automobilist, die ook vanuit de richting Heusden in de richting Waalwijk reed.
De personenauto werd bestuurd door een 39-jarige man uit Andel. Er volgde een aanrijding waarbij de vrouw gelanceerd werd en op het wegdek terecht kwam. Ze liep daarbij ernstig hoofdletsel en diverse botbreuken op.
Het ambulancepersoneel kreeg bij de medische behandeling van het slachtoffer assistentie van een traumateam. Het traumateam kwam met de traumahelikopter ter plaatse.
Ze is vervolgens in de ambulance en onder politiebegeleiding naar het Elisabethziekenhuis overgebracht. De gemeenschappelijke meldkamer coördineerde de rit naar het ziekenhuis. Daarbij werden alle kruisingen afgezet om de ambulance ongehinderde doorgang te verlenen.
In het ziekenhuis werd zwaar hersenletsel bij het slachtoffer vastgesteld.
Verkeersongevalanalisten van de politie onderzochten de plaats van het ongeval naar sporen en maakten foto's van de aangetroffen situatie en de beschadigde voertuigen. Aan de hand van deze feiten en de verklaringen betrokkenen probeert de politie de precieze toedracht van het ongeval te achterhalen.

Alle gepubliceerde artikelen

Cookies maken beperkt deel uit van onze website.. Met het gebruik van deze website geeft u ons toestemming om cookies te gebruiken.
Ok