Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 

2019 04 27 4837 Loon op zand Loonsehoek nieuwe auto uit de bochtFoto's: FPMB Erik haverhals

Beelden FPMB Erik haverhals

Plofkraak op pinautomaat in Kaatsheuvel, ruiten naastgelegen panden gesneuveld
KAATSHEUVEL - Op een pinautomaat van de Rabobank aan het Anton Pieckplein in Kaatsheuvel is donderdagochtend rond 03.45 uur een plofkraak gepleegd. Een deel van het plein werd afgezet en het bovengelegen appartementencomplex werd ontruimd. De Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) is aanwezig om onderzoek te doen.
Buurtbewoners hoorden drie of vier flinke knallen. Na de eerste ontploffing zouden de drie daders flink hebben gejoeld. Het drietal vluchtte na de kraak per scooter in nog onbekende richting. Of zij daadwerkelijk iets hebben buitgemaakt, is niet bekend.
De woningen boven de geldautomaat werden uit voorzorg ontruimd. De bewoners werden tijdelijk in het nabijgelegen gemeentehuis opgevangen. De EOD is ter plaatse voor verder onderzoek. Daarnaast is ook de brandweer en politie aanwezig.

Naastgelegen panden
Door de enorme klap die de plofkraak veroorzaakte, zijn ook verschillende naastgelegen panden beschadigd. Zo zijn er onder andere diverse ruiten gesneuveld. De politie liet donderdagmiddag weten dat er direct na de plofkraak een zoektocht opgestart is naar de verdachten. Volgens de politie is het niet duidelijk of het nu om twee of drie verdachten gaat. De verdachten werden niet meer gevonden, het is nog onduidelijk of er iets is buitgemaakt.
Het is niet de eerste keer dat de Rabobank in Kaatsheuvel doelwit is van een plofkraak. In maart dit jaar was een afstortkluis het doelwit.

Alle gepubliceerde artikelen

Cookies maken beperkt deel uit van onze website.. Met het gebruik van deze website geeft u ons toestemming om cookies te gebruiken.
Ok