Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 

2016 12 05 0795 Waalwijk Schutweg zeer grote brandFoto: Erik Haverhals

Beelden FPMB Erik haverhals

Verwoestende brand bij kunststofgroothandel in Waalwijk onder controle
WAALWIJK - De grote brand op industrieterrein Haven in Waalwijk, die zondagmiddag rond kwart voor twee uitbrak, is onder controle. De vlammen sloegen zondagmiddag uit het dak van het bedrijf GWW-PRO, dat kunststof bouwmaterialen produceert aan de Schutweg. Er waren meerdere explosies te horen. In verband met de enorme rookontwikkeling zijn twee NL-alerts verstuurd. Rond kwart voor zeven werd het sein 'brand meester' gegeven.

Hulpdiensten rukten massaal uit naar het bedrijventerrein. Er is niemand gewond geraakt. De eigenaar van het bedrijf heeft tegen Omroep Brabant gezegd dat hij geen idee heeft hoe de brand heeft kunnen ontstaan.
De brandweer heeft zijn best gedaan om te zorgen dat de brand niet oversloeg naar panden in de buurt. Een bedrijf dat gevestigd is in het getroffen pand heeft ook veel schade geleden. Rond halfzeven leek de brand onder controle. Wel is de brandweer nog een paar uur aan het blussen.

Ramen en deuren sluiten
De rook was tot in de verre omgeving zichtbaar, van Den Bosch tot ver in Zuid-Holland. De rook trok over Dordrecht, Rotterdam en Geertruidenberg. De Veiligheidsregio adviseerde om ramen en deuren te sluiten en ventilatiesystemen uit te schakelen. De rook trok horizontaal richting Den Haag en sloeg dus niet neer.
De brand werd zeer snel opgeschaald naar GRIP 1. Dat betekent dat er verdere afstemming tussen diverse hulpdiensten nodig is om de brand aan te pakken. Zondagmiddag waren er zo'n zestig brandweerlieden bezig met het bestrijden van de brand. Een politiehelikopter vloog boven de brand om te helpen.


De afrit Waalwijk op de snelweg A59 is afgesloten geweest door de brand.
Onderzoek naar oorzaak brand in Waalwijk, mogelijk met vuurwerk gespeeld
WAALWIJK - De grote brand op industrieterrein Haven in Waalwijk was zondagnacht na uren blussen helemaal uit. Rond drie uur vertrok de brandweer. De oorzaak van de brand wordt onderzocht. Er gaan verhalen dat er rond het gebouw met vuurwerk zou zijn gespeeld.
Het bedrijf aan de Schutweg werd zondagnacht bewaakt zodat niemand het terrein op kon.
Alle wegen rond het pand dat door de brand volledig werd verwoest, zijn weer open. De brand bij kunststofgroothandel GWW-PRO en het bedrijf Airpro brak zondagmiddag rond kwart voor twee uit. Beide bedrijven zitten in hetzelfde pand. Er waren meerdere knallen te horen. Het pand is volledig uitgebrand en zwartgeblakerd, zo constateert onze verslaggever maandagochtend.

Van de brand is maandagochtend niks meer te ruiken in Waalwijk. In verband met de enorme rookontwikkeling werden zondag twee NL-alerts verstuurd. Rond kwart voor zeven zondagavond werd het sein 'brand meester' gegeven. Bij de brand raakte niemand gewond.
De eigenaar van het bedrijf zei zondag tegen Omroep Brabant geen idee te hebben over de oorzaak van de brand. In Waalwijk ging zondag het verhaal rond dat er mogelijk met vuurwerk zou zijn gespeeld in de buurt van het bedrijf.
Dit verhaal wordt onderzocht. Experts waren maandagochtend ter plekke in Waalwijk om onderzoek te doen.

Alle gepubliceerde artikelen

Cookies maken beperkt deel uit van onze website.. Met het gebruik van deze website geeft u ons toestemming om cookies te gebruiken.
Ok