Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

2019 04 27 4837 Loon op zand Loonsehoek nieuwe auto uit de bochtFoto's: FPMB Erik Haverhals

 

  

Klaas Otto over ‘vergisaanslag’ op Bossche woning: ‘Wij zijn op vakantie en hebben geen idee wat er speelt’
DEN BOSCH - De explosie, dinsdagnacht in een woning van een jong gezin aan de Goedenrade in Den Bosch, was mogelijk bestemd voor een nabij gelegen woning aan Stapelen. Het gaat om een huis waar Klaas Otto, voormalig topman van motorclub No Surrender, regelmatig verblijft bij zijn vriendin Gracia K.

Benedicte Bombala, Marieke van Gompel, Marc Brink, Hessel de Ree 27 jul. 2022
Otto en K. waren tijdens de explosie niet in de woning. Zij zijn met hun kinderen op vakantie. Vanaf het vakantieadres zegt Otto ‘niet te weten wat er speelt’. ,,Na het politieonderzoek weten we meer. Ik wacht het onderzoek af. Alle aandacht gaat nu uit naar de vakantie en onze kinderen. Als we terug zijn zullen wij wel horen wat er aan de hand is.’’


Wéér is het raak: criminelen laten spoor van ellende achter met explosies en beschietingen bij panden in Brabant

Automatisch vuurwapen
Het huis waarvoor de explosie mogelijk was bedoeld werd in 2017 bewoond door zijn huidige partner Gracia K. De woning werd dat jaar beschoten met een automatisch wapen. K. woonde daar met haar toenmalige echtgenoot Faycal L. die net als Gracia K is veroordeeld voor witwassen. Volgens justitie zou het stel tussen januari 2013 en december 2016 ruim 216.000 euro hebben witgewassen. Dat geld ging grotendeels op aan dure vakanties, kleding en auto's.

Volgens justitie kostte de bruiloft van het tweetal in 2013 een halve ton. Honderden mensen vergaapten zich bij het Bossche stadhuis aan de pracht en praal waarmee de twee hun huwelijk bezegelden. Glennis Grace zong de twee toe op het bordes van het stadhuis.

In ziekenhuis
Een paar honderd meter bij de woning aan Stapelen vandaan werd dinsdagnacht een aanslag gepleegd. Het gezin met twee jonge kinderen, bleef ongedeerd. Wel heeft het gezin uit voorzorg een nacht in het ziekenhuis doorgebracht. Hen is slachtofferhulp aangeboden.

De politie zegt ‘vanuit diverse bronnen’ te horen dat het mogelijk om een vergissing zou gaan. De politie zegt daar ‘nadrukkelijk rekening mee te houden’. Maar het is ‘nog veel te vroeg om daar definitieve conclusies aan te verbinden’.

De politie gaat niet in op de vraag of de explosie bedoeld was voor de nabij gelegen woning aan Stapelen. Evenmin wordt meer bekend gemaakt over het explosief.

De voorzijde van de woning aan de Goedenrade liep grote schade op door de explosie en de stoep ligt bezaaid met dakpannen. Het gezin dat in het huis woont, is ergens anders ondergebracht. Aangrenzende woningen werden dinsdagnacht uit voorzorg ontruimd. Deze woningen raakten niet beschadigd door de ontploffing.

Een buurtbewoner verklaart dinsdagnacht om 01.30 uur op zijn laptop aan het werk te zijn toen de ontploffing plaatsvond, waardoor ‘alle ramen op en neer gingen’.

De politie spreekt op dit moment met getuigen, kijkt of er camerabeelden beschikbaar zijn en voert technisch onderzoek uit in en rondom de woning. ,,Daarna moet door experts beoordeeld worden op welke termijn de woning weer veilig is voor het gezin om terug te keren. Zij worden tot die tijd elders ondergebracht”, aldus de politie.

Bewoners geëvacueerd
Nadat de bewoners en hun buren uit voorzorg waren geëvacueerd, controleerden de hulpdiensten de veiligheid van de woning. Daarna konden de buren terugkeren naar hun woning. Het jonge gezin is ergens anders ondergebracht.

De oorzaak van de explosie is nog onbekend. De politie zette de omgeving af voor onderzoek, waaronder de aansluitende Maaspoortweg. Woensdagochtend rond 08.30 uur is de Maaspoortweg weer vrijgegeven.
Bron: bd.nl

Alle gepubliceerde artikelen

Cookies maken beperkt deel uit van onze website.. Met het gebruik van deze website geeft u ons toestemming om cookies te gebruiken.
Ok