2012-09-26 8936-2 Waspik A27 achtervolging  


 

Achtervolging na inrijden op politie
WASPIK - De politie heeft de inzittende van een Franse auto die afgelopen nacht op de A27 op een politieblokkade inreed niet gevonden.
Die auto werd verlaten in Waspik aangetroffen. De zoekactie is gestaakt. De auto met Frans kenteken reed afgelopen nacht (01.30 uur) met hoge snelheid over de A27 ter hoogte van Noordeloos. De inzittende negeerde de stoptekens van de politie en ging er vandoor, volgens een woordvoerder van de KLPD. Bij Oosterhout verliet de chauffeur de snelweg en reed die vervolgens als spookrijder weer op. De politie probeerde dat met een wegblokkade te verhinderen waarop de vluchter op agenten inreed. Daarbij loste de politie meerdere schoten op de auto. De achtervolging werd vervolgens uit veiligheidsoverwegingen gestaakt. De auto -een Volkswagen Golf- werd later in de nacht teruggevonden in de bebouwde kom van Waspik.
Daar verklaarde een inwoner dat hij vroeg in de morgen aangesproken was door een Frans sprekende man. Voor de politie voldoende reden om het dorp intensief af te speuren. Daarbij wordt ook een helikopter met een warmtebeeldcamera ingezet. Om 04.00 uur is die actie zonder succes gestaakt.
Volgens een vrachtwagenchauffeur zou de vluchter op de A27 iets uit zijn auto hebben gegooid. De politie heeft inderdaaad voorwerpen gevonden die mogelijk uit de vluchtauto afkomstig zijn.
Deze morgen hield de politie op die vluchtstrook de inzittenden van een andere Franse auto aan. Die auto reed daar heel langzaam kennelijk op zoek naar iets in de berm. De politie gaat er vanuit dat er een relatie bestaat tussen de inzittenden van beide auto's.
Tekst Brabants Dagblad

Alle gepubliceerde artikelen

Cookies maken beperkt deel uit van onze website.. Met het gebruik van deze website geeft u ons toestemming om cookies te gebruiken.
Ok