001  


 

 

Uitslaande brand in vleesverwerkingsbedrijf Tilburg
De Tilburgse brandweer heeft vanavond met circa 30 brandweerlieden een grote brand geblust in een vleesverwerkend bedrijf aan de Wegastraat. De brand brak omstreeks 20.38 uur uit. Er raakte één werknemer van een poetsbedrijf licht gewond. De schade is aanzienlijk. De brandweer was de brand om 22.17 uur meester.
Vanavond werd omstreeks 20.38 uur een brand gemeld in een vleesverwerkingsbedrijf aan de Wegastraat /Boogschutterstraat. Ter plaatse bleek de brand uitslaand te zijn. Er was sprake van hevige rookontwikkeling. De politie zette direct de straten rondom het bedrijventerrein Loven af vanwege het beperkte zicht voor het verkeer.
De brand bleek uitgebroken te zijn in of nabij een opslagruimte in het pand. Vier schoonmakers van een extern bedrijf waren tijdens het uitbreken van de brand aan het werk. Zij vertelden dat plotseling de stroom uitviel en dat zij toen van onder een brandwerende deur zwarte rook zagen komen. Zij hebben daarop direct het pand verlaten. Een van hen, degene die zijn collega's als eerste had gewaarschuwd, werd met een ambulance ter observatie overgebracht naar het St. Elisabeth Ziekenhuis te Tilburg omdat hij vermoedelijk teveel rook had ingeademd en daar last van had.
De directeur van het bedrijf verklaarde dat in het pand overdag circa 20 medewerkers werkzaam zijn die zich bezig houden met het fabriceren van snacks. De brandweer bestreed de brand met circa 30 spuitgasten. Er werden twee hoogwerkers en vier tankautospuitwagens ingezet. De brandweercommandant gaf om 22.17 uur het sein brand meester. De politie en brandweer onderzoeken nog de toedracht van de brand. Er zijn op dit moment echter geen aanwijzingen voor brandstichting. Er wordt rekening gehouden met kortsluiting. Over het schadebedrag is nog niets bekend, dit zal mede samen hangen met de staat van de voorraad in het pand. Ook een naburig bedrijfspand heeft vermoedelijk rookschade opgelopen.
De politie heeft de wegen rondom het bedrijf geleidelijk aan weer vrijgegeven. Voorzover nu bekend zijn er geen schadelijke concentraties aan gevaarlijke stoffen vrijgekomen.

Alle gepubliceerde artikelen

Cookies maken beperkt deel uit van onze website.. Met het gebruik van deze website geeft u ons toestemming om cookies te gebruiken.
Ok