001  


 

 

Flessen stikstof op snelweg na kantelen vrachtwagen
Maandagmiddag is een 34-jarige Belgische vrachtwagenchauffeur op de Rijksweg A59 onder Drunen de macht over het stuur verloren en met zijn vrachtwagen gekanteld en in de middenberm tot stilstand gekomen. De A59 is vermoedelijk tot morgenvroeg gestremd. De chauffeur raakte lichtgewond.
De trekker met oplegger geladen met cilinders stikstof kwam vanuit de richting Waalwijk en reed in de richting 's-Hertogenbosch. Ter hoogte van de afslag Heusden raakte de Belg de macht over het stuur kwijt, ramde eerst de rechtsgelegen vangrail, raakte in een slip, waarbij zijn voertuig kantelde en door de middenberm schoof. Het voertuig kwam gedeeltelijk op de baan voor het tegemoetkomende verkeer terecht. De chauffeur raakte wonder boven wonder slechts lichtgewond en kon ter plaatse door ambulancepersoneel worden behandeld. Technisch verkeerspecialisten van de politie Brabant-Noord onderzoeken hoe het ongeval is ontstaan.
De ravage was groot en de rijbaan was bezaaid met tientallen stalen cilinders met stikstof. In het begin lekten een aantal van deze cilinders, door de overdruk ontstond het gevaar dat de cilinders zich ongecontroleerd zouden verplaatsen. De brandweer heeft de cilinders gecontroleerd uit laten sissen. De stikstof vormde geen gevaar voor de volksgezondheid. Op de rijbaan is een grote hoeveelheid dieselolie uit de vrachtwagen terecht gekomen. De vangrails is over grote afstand vernield.
De rijksweg zelf is in beide richtingen voor alle verkeer tussen Waalwijk-West en Nieuwkuijk afgesloten. Het verkeer wordt door rijkswaterstaat omgeleid. Via de op-en afritten kan het verkeer met grote vertraging de plaats van het ongeval passeren. In verband met berging van de vrachtwagen en de stikstofcilinders, en reparatie van de vangrail en het wegdek, zal de snelweg zelf voorlopig nog geheel zijn afgesloten. In de loop van de nacht wordt bezien of er enkele rijstroken kunnen worden opengesteld. Rijkswaterstaat probeert de noodreparaties voor dinsdagmorgen 06.00 uur af te ronden.

Alle gepubliceerde artikelen

Cookies maken beperkt deel uit van onze website.. Met het gebruik van deze website geeft u ons toestemming om cookies te gebruiken.
Ok