2013-07-28 5936 Kaatsheuvel Efteling wateroverlast


 

Sprang - Capelle

Waalwijk

Kaatsheuvel

 

Regenbuien zorgen voor wateroverlast in Brabant
TILBURG - De regenbuien die zaterdagnacht en zondagochtend over Brabant trokken, hebben op verschillende plaatsen voor wateroverlast gezorgd. Kelders en straten stonden blank. De regio Midden-Brabant leek daar het meeste last van te hebben.
De stevige buien ontstonden rond middernacht. Op sommige plaatsen duurde de overlast tot vroeg in de morgen. De regenbuien gingen gepaard met onweer en bliksem. In Valkenswaard ontstond er wat schade door blikseminslag. Bij woningen in Oss, Uden, Veghel en Grave zouden dat ook het geval zijn. De buien gingen ook gepaard met stevige wind. Tussen Oss en Nijmegen kwam een boom op het spoor terecht. Dat zorgde zondagochtend voor wat vertraging.

Zandzakken voor de deur in Kaatsheuvel
De Gasthuisstraat in Kaatsheuvel kwam blank te staan door alle regen. Volgens een bewoner stroomde het water zo zijn huis binnen wanneer er een auto door de plassen reed. Sommige buurtbewoners blokkeerden daarom de Gasthuisstraat met hun eigen auto.

Voor enkele deuren lagen ook zandzakken. Toen het water was gezakt, legde de brandweer alle putdeksels weer op hun plaats.

Volle kelders en drijvende putdeksels
Rond kwart voor vier kreeg de brandweer van Waalwijk een melding van wateroverlast aan het Hertog Janpark. Verschillende kelders van bewoners waren volgelopen met water. Toen de brandweer arriveerde, waren veel bewoners zelf al bezig om waardevolle spullen te redden. Vorig jaar stonden de kelders aan het Hertog Janpark ook vol met water. De bewoners hebben hun woningbouwvereniging hier al een keer op aangesproken.

De Taxandriaweg in Waalwijk kwam zaterdagnacht helemaal blank te staan. De weg heeft vaker te kampen met wateroverlast als het flink heeft geregend. De brandweer is gaan controleren. Putdeksels die waren gaan drijven, werden later weer terug op hun plaats gelegd. Op heel veel plaatsen in Brabant zijn putdeksels gaan drijven. Dat zorgde voor gevaarlijke situaties. Wijkagenten waarschuwden om niet onnodig door plassen de rijden.

Kelders Efteling onder water
Attractiepark de Efteling in Kaatsheuvel heeft ook last gehad van de hoosbuien. Volgens pretparksite Looopings.nl stroomden de kelders van fonteinenshow Aquanura, het Carrouselpaleis en enkele restaurants vol met regenwater. Het Efteling Theater en parkshow Raveleijn kampten met dezelfde problemen. De bedrijfsbrandweer van het park heeft het water proberen weg te pompen. De brandweer van Kaatsheuvel moest met drie brandweerwagens komen helpen.

Het park organiseerde het Zeven Pleinen Festijn en was tot middernacht open. Een woordvoerder laat weten dat de grote en hoge attracties uit voorzorg om half twaalf werden gesloten. De laatste voorstelling van Aquanura om middernacht is niet doorgegaan. Medewerkers van de Efteling hebben dezelfde nacht gezorgd dat het park zondag gewoon om tien uur open kon.

 

Alle gepubliceerde artikelen

Cookies maken beperkt deel uit van onze website.. Met het gebruik van deze website geeft u ons toestemming om cookies te gebruiken.
Ok