Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

2019 04 27 4837 Loon op zand Loonsehoek nieuwe auto uit de bochtFoto's: FPMB Erik haverhals

Beelden FPMB Erik haverhals

Brandweer bedwingt vuur in Tilburgs bedrijfsverzamelgebouw: alleen water- en rookschade bij buren
TILBURG - Maandagochtend is de brandweer nog steeds aan het nablussen en vooral aan het opruimen rondom het bedrijfsverzamelgebouw waar zondagavond brand uit brak. Er zijn nog veel brandweermensen ter plaatse.
Rond 2.30 uur zondagnacht was de brandweer een complexe brand in een bedrijfsverzamelgebouw op industrieterrein Loven in Tilburg meester.
De strategie was om het vuur binnen te houden door de zuurstoftoevoer te blokkeren. Rond 02.00 uur laaide het vuur echter op en werd de brand tijdelijk uitslaand. Uiteindelijk lukte het de brandweer toch om omliggende panden te sparen. Er is bij de buren wel rook- en waterschade.
De oorzaak van de brand is nog niet duidelijk. Waar precies de vuurhaard is ontstaan, moet ook nog onderzocht worden.

Acht bedrijven
De brand aan de Kapitein Rondairestraat woedde in een diepliggend pand, waar zo'n acht bedrijven in zitten. Het zijn huurders van de TSD Groep, een detacheringsbedrijf voor technisch personeel.
In het pand zit onder meer een bedrijf in led-lampjes. Eigenaar Tarik Essaidi van Leds Make A Difference (LMAD) stond 's avonds laat met collega-ondernemers machteloos toe te kijken.

Oldtimers
In een naastgelegen pand stonden oldtimers. Drie daarvan konden naar buiten worden gereden. Met vijf andere wagens lukte dat niet meer.
Omdat de waterdruk te laag is in de omgeving - mogelijk omdat veel mensen water gebruiken voor hun tuin of zwembad - was de brandweer genoodzaakt water uit het kanaal halen.
Rond 20.25 uur schaalde de brandweer op naar ‘zeer grote brand, omdat de vuurhaard ‘erg lastig te bereiken is’. Het gebouw ligt ingeklemd tussen andere panden. Er kwam veel rook vrij, die in grote delen van Tilburg te zien was.
Aan het eind van de avond besloot de brandweer om, ook gezien de warmte, nieuwe manschappen voor aflossing op te roepen. Verwacht werd dat tot ver na middernacht de brand nog bestreden moest worden.

Gewonde
Bij de brand was iemand gewond geraakt, meldde de Veiligheidsregio aanvankelijk. Het bleek nadien te gaan om een eigenares van een van de bedrijven die door emoties was overmand en door ambulancepersoneel moest worden opgevangen. Van fysieke verwondingen was geen sprake.

Alle gepubliceerde artikelen

Cookies maken beperkt deel uit van onze website.. Met het gebruik van deze website geeft u ons toestemming om cookies te gebruiken.
Ok