2014-11-07 4484 Gilze Letschertweg ongevalFoto: FPMB - Erik Haverhals

Beelden FPMB - Erik Haverhals

 

 

Vier personen gewond bij verkeerongeval
Gilze - Bij een verkeersongeval op de Langenbergseweg raakten vier personen gewond. Een van de betrokken auto's vloog kort na de botsing in brand.
Het ongeluk gebeurde op donderdagavond 6 november 2014 rond 18.00 uur. Gezien de ernst van de melding rukten politie, meerdere ambulances, brandweer en LifeLiner (=traumahelikopter) uit.

Toedracht
De bestuurder van een bruine Renault Megane Senic kwam de afrit van de A-58 af en reed richting de kruising met de Langenbergseweg / Burgemeester Letschertweg. Het ging om een 77-jarige Bredanaar en zijn vrouw. Op datzelfde moment reed een 32-jarige vrouw uit Baarle-Nassau in een grijze Ford Focus over de Burgemeester Letschertweg / Langenbergseweg in de richting Gilze.

In brand
Vermoedelijk raakte de bestuurder van de bruine Renault onwel, kort voordat hij het kruisingsvlak opreed. Dit maakt de politie op uit het sporenbeeld en de verklaringen van getuigen. De bejaarde man botste in volle vaart tegen de grijze Ford. Beide voertuigen kwamen na deze aanrijding tot stilstand in/naast de berm. De aangereden Ford Focus vloog daarna in brand. Gelukkig konden de twee inzittenden zich op tijd in veiligheid brengen. Dit waren een 32-jarige vrouw uit Baarle Nassau en een 11-jarige jongen.

Letsel
Alle vier betrokken personen raakten gewond. Het bejaarde echtpaar zat bekneld en moest door de brandweer bevrijd worden. Zij werden naar een Bredaas ziekenhuis vervoerd. Het 11-jarige jongetje liep een gecompliceerde beenbreuk op en ging met de LifeLiner naar het Radboud ziekenhuis in Nijmegen. De 32-jarige vrouw is vanwege nekletsel en diverse kneuzingen opgenomen in het Sint Elisabethziekenhuis.
Verkeersongevalanalisten van de politie onderzochten de plaats van het ongeval naar sporen en maakten foto’s van de aangetroffen situatie en de beschadigde voertuigen. Aan de hand van deze feiten en de verklaringen van getuigen en betrokkenen probeert de politie de precieze toedracht van het ongeval te achterhalen.

Alle gepubliceerde artikelen

Cookies maken beperkt deel uit van onze website.. Met het gebruik van deze website geeft u ons toestemming om cookies te gebruiken.
Ok