001  


 

 

Twee zwaargewonden bij brand in Grotestraat in Waalwijk
Hulpverleningsdiensten rukten dinsdagmiddag om 12.38 uur uit voor een grote brand in de Grotestraat 413 in Waalwijk. Bij de brand raakten twee personen zwaargewond. Er is reden om aan te nemen dat er sprake is van brandstichting. Hiernaar wordt onderzoek gedaan door de politie en het openbaar ministerie..Het ging om een kantoor (leegstaand) annex woning, waarbij het woongedeelte op de eerste verdieping was gesitueerd. Een 64-jarige vrouw is door de brand levensbedreigend gewond geraakt. De vrouw is met een traumahelikopter naar een brandwondencentrum vervoerd. De 65–jarige mannelijke bewoner is eveneens met ernstige brandwonden naar een brandwondencentrum overgebracht.
Circa 50 brandweermensen van korpsen uit de hele regio zijn bezig geweest met de bluswerkzaamheden. Zij konden bij aankomst het pand niet binnen vanwege het vuur en moesten dus van buitenaf de brand bestrijden. Er was sprake van hevige rookontwikkeling, vermoedelijk tengevolge van kunststof bouwmaterialen (kunststof systeemplafond en kunststof schroten). De brandweer is de gehele middag druk bezig geweest met de bestrijding van het vuur. Om 17.09 uur werd het sein "Brand Meester" gegeven.

De brandweer verrichtte constant metingen. Daarbij zijn geen gevaarlijke concentraties van schadelijke stoffen gemeten. Toch werden omwonenden geadviseerd ramen en deuren te sluiten. De woningen in de Molenvlietstraat kwamen dermate onder de rook te liggen dat de aanwezige bewoners geadviseerd werd om hun huizen te verlaten. Er waren op dat moment echter weinig mensen thuis. Later werd dit gebied enigszins uitgebreid. De gemeente heeft voor de omwonenden opvang geregeld in buurthuis De Amstel in Waalwijk. 35 personen werden in het buurthuis opgevangen door medewerkers van de gemeente en te woord gestaan door burgemeester Kleijngeld.
De brandweer verrichtte metingen in de geëvacueerde woningen om te onderzoeken of de bewoners konden terugkeren naar hun woningen. Omstreeks 20.00 uur konden alle mensen weer naar huis. Stichting Salvage is namens de gezamenlijke verzekeringsmaatschappijen in de wijk aanwezig voor opvang en bijstand.
Buurtbewoners die mogelijk gezondheidsklachten hebben naar aanleiding van de brand worden geadviseerd om contact op te nemen met hun huisarts.
Omwonenden kunnen meer informatie over de afwikkeling van de brand in hun wijk verkrijgen bij de gemeente Waalwijk, tel: 0416 683 456.

 

Bewoner (65) verdacht van brandstichting
Bij de woningbrand in de Grotestraat, waarbij twee personen zwaar gewond raakten, is vermoedelijk sprake geweest van brandstichting. De verdenking gaat uit naar de 65-jarige mannelijke bewoner van het pand. Zijn medisch herstel heeft op dit moment de hoogste prioriteit. Daarna volgt het strafrechtelijke traject.
Op dinsdagmiddag 26 mei raakten twee personen zwaar gewond bij een woningbrand in de Grotestraat in Waalwijk. De 64-jarige bewoonster liep door de levensbedreigende verwondingen op. De 65-jarige mannelijke bewoner is eveneens met ernstige brandwonden naar een brandwondencentrum overgebracht.
Er is een Team Grootschalige Opsporing (TGO) geformeerd dat onder leiding van de Officier van Justitie de zaak onderzoekt.

Alle gepubliceerde artikelen

Cookies maken beperkt deel uit van onze website.. Met het gebruik van deze website geeft u ons toestemming om cookies te gebruiken.
Ok