001  


 

 

De extreme weersomstandigheden hebben tot op heden geleid tot circa 1500 meldingen voor politie, brandweer en GGD. In veel gevallen gaat het om omgewaaide bomen, verkeersborden en dakpannen. Ook zijn er verkeersongevallen ten gevolge van de zware storm. Er waren twee dodelijke verkeersongevallen. Brandweer en politie hadden de handen vol en schaalden op met extra personeel. Op de Gemeenschappelijke Meldkamer werd met een dubbele bezetting gewerkt.
Bij Riel heeft op de Oude Tilburgsebaan een dodelijk verkeersongeval plaats gevonden.
Bij Oosterhout heeft op rijksweg A 59 een dodelijk verkeersongeval plaats gevonden. Een personenauto kwam onder een vrachtauto. Deze aanrijding wordt opgenomen door de KLPD.
Een brandweervrouw van het korps Gilze Rijen brak vanavond een arm toen ze op de grond viel terwijl ze bezig was met haar collega’s met het omzagen van een omgewaaide boom bij een bedrijfspand aan de Bulk.
Onder volgt een greep uit de diverse meldingen uit de regio
Berkel-Enschot: Fazantlaan, boom tegen huis,Joost van den Vondellaan, boom waait op auto
Biest Houtakker: Kanaaldijk, een boom waait het kanaal in en blokkeert scheepvaartverkeer
Gilze: Bij het ruimen van een boom bij een kantoorpand aan de Bulk van een touringcarbedrijf, raakt een brandweervrouw, een vrijwilliger van het Korps Gilze Rijen gewond, ze breekt een arm. De gewonde arm wordt in het ziekenhuis in het gips gezet waarna de hulpverleenster naar huis mag, Molenstraat, boom waait over de weg
Hank: De overkapping waait eraf bij een tankstation aan de A27
Made: Bomen waaien om op de Wilhelminastraat, Meidoornlaan en Lijsterhof, Op de Zeggeweg ontstaat een gaslek omdat een leiding door een omvallende boom beschadigd raakt. De brandweer neemt ter plaatse met de gasleverancier passende maatregelen.
Lage Zwaluwe: Zwingel, dak ingestort van woning
Loon op Zand: Bij het Horst liggen bomen op de weg
Oisterwijk: Gemullehoekenweg drie bomen omgewaaid
Oosterhout: Vijf Eikenweg, aanrijdingen met auto’s door omgewaaide takken, Op de Patrijslaan raakt op het fietspad een vrouw onder een boom, ze raakt niet gewond en kan onder de boom vandaan komen, ze houdt er alleen een vuile jas aan over, A59 dodelijk verkeersongeval, bericht via KLPD
Riel: Dodelijk verkeersongeval zie afzonderlijk bericht politie MW-Brabant
Rijen: Van Houtenstraat, dakbedekking waait van huis
Tilburg:donderdagmiddag is een 73-jarige man uit Den Bosch gewond geraakt toen hij nabij de Westpoint flat op de Hart van Brabantlaan door een rukwind werd opgetild en met zijn hoofd op het trottoir terecht kwam. Hij werd met hoofdletsel vervoerd naar het St. Elisabethziekenhuis in Tilburg. Het fietspad nabij de Westpoint werd afgezet. De gemeente zette ter plaatse verkeersregelaars in.
Vanwege gevaarszetting dat mogelijk losraakte glazen koepels van het dak van het regiopolitiekantoor waaien, wordt de Ringbaan West afgesloten.
Op de Taxandriebaan waait boom om en blokkeert rijbaan.
Koningsplein, aanhangers met kraampjes erop voor markt, slaan op drift
Besterdplein, boom omgewaaid en kruin blokkeert het afsluiten van haar winkeldeur
Vondelplein, grote boom omgevallen
Oude Rielsebaan thv Gilzebaan ligt boom over de weg
Kasteel Doorwerthstraat, drie omgewaaide bomen op de weg
Aan de Conservatoriumlaan waait een boom op het dak van een gebouw
Dudokhof, dak van dakkapel waait van woning
Bij het Tweestedenziekenhuis raakte het dak beschadigd. Brandweer heeft het dak met zandzakken gestabiliseerd. Daarnaast werd bij hetzelfde hospitaal een zuurstoftank bedreigd door een hellende boom. Deze boom werd in samenwerking met een boomrooibedrijf door de brandweer vakkundig verwijderd
Udenhout: Groenstraat boom valt op auto, bestuurder een 19-jarige man raakt niet gewond
Waalwijk: De Hoogwerker kwam naar de Burgemeester Verwielstraat alwaar de bewoner zijn woning op last van de brandweer moest verlaten omdat een boom op zijn huis dreigde te vallen. Om de boom plaatste de brandweer spanbanden. De boom viel uiteindelijk in de goede richting.
Wijk en Aalburg: Maasdijk, boom waait op garage.
Sprang Capelle: Op de Julianalaan waait een boom op de weg deze is vakkundig weg gehaald.

Alle gepubliceerde artikelen

Cookies maken beperkt deel uit van onze website.. Met het gebruik van deze website geeft u ons toestemming om cookies te gebruiken.
Ok