2012-01-23 4819 Waalwijk Tuinstraat  


 

Zeer grote brand in bedrijfspand Waalwijk 'onder controle'
WAALWIJK - De zeer grote brand in het bedrijfspand aan de Tuinstraat in Waalwijk is onder controle. Het nablussen zal nog zo'n twee á drie uur duren.
Aan de Tuinstraat in Waalwijk ontstond maandagavond even na 22.00 uur brand in een bedrijfspand. In het pand zitten meerdere bedrijven gevestigd, waaronder autopoetsbedrijf Car Cleaning Centre T&T en een growshop. Volgens de politie woonden er ook Polen op de bovenste verdieping.
De brand werd binnen twintig minuten opgeschaald naar een zeer grote brand. Dat had te maken met gevaarlijke spullen die opgeslagen liggen in de wasstraat. Ook werd het zeker voor het onzekere genomen, omdat in het voorjaar van 2011 nog een XTC-laboratorium in het pand werd ontdekt. De stoffen die gebruikt worden bij het maken van synthetische drugs zijn zeer brandgevaarlijk. Het is onduidelijk of dergelijke zaken zijn aangetroffen.
Er kwamen veel brandweerwagens af op het incident. Ook burgemeester Nol Kleijngeld kwam poolshoogte nemen. Wegen rondom het bedrijfspand waren afgesloten. Bij de brand is niemand gewond geraakt. Dinsdag wordt onderzocht hoe de brand kon ontstaan.

Alle gepubliceerde artikelen

Cookies maken beperkt deel uit van onze website.. Met het gebruik van deze website geeft u ons toestemming om cookies te gebruiken.
Ok