001  


 

 

Copyright filmpje Reality-Photo / Iwan van Dun

 

 

Politie neemt ruim 65.000 wietplanten in beslag
Mega hennepkwekerij ontdekt kassencomplex in Made
De politie Midden en West Brabant heeft de illegale hennepteelt een flinke klap uitgedeeld. In een kassencomplex in Made stuitte de politie een mega wietplantage, bestaande uit meer dan 65.000 hennepplanten. De geschatte waarde van de in beslag genomen planten bedraagt circa € 6.000.000 tot € 7.000.000,- Bij de inval zijn drie personen aangehouden.
De politie was de megakwekerij op het spoor gekomen uit meldingen van de meldlijn Meld Misdaad Anoniem (0800-7000). Op basis van deze informatie viel de politie dinsdagochtend 26 augustus 2008 om 08.30 uur het bedrijf aan de Plukmadeseweg binnen.
In het voorste deel van het complex werden paprika's geteeld. Verderop in het complex zat een sluis, waarlangs men de hennepkwekerij kon bereiken.
De kwekerij bestond uit twee gedeelten. In elke hal stonden naar schatting 32.500 planten.
Tussen de beide plantages, was een kleine smalle ruimte waar alle koolstoffilters stonden opgesteld en twee slaapplaatsen waren ingericht.
Bij de actie zijn drie arrestaties verricht: de eigenaar van het bedrijf, een 36-jarige man uit Made en twee werknemers. De werknemers zijn afkomstig uit Litouwen (31 en 36 jaar), met een opgegeven woonadres in Den Haag. Het trio wordt momenteel verhoord.
De drie verdachten zijn in verzekering gesteld en worden later deze week aan de rechter-commissaris voorgeleid. In het gedeelte waar paprika's geteeld werden, waren zeven Poolse mannen aanwezig. Zij konden na controle van hun identiteitspapieren vertrekken.
Forensisch technisch rechercheurs doorzochten het complex op achtergebleven sporen en legden alles op beeld vast. In overleg met de Officier van Justitie heeft de politie de plantage vervolgens ontmanteld, waarbij al het kweekmateriaal en de planten in beslag genomen zijn. De planten zijn voor de bewijsvoering bemonsterd. Daarna zijn al deze goederen vernietigd. De politie zette een gespecialiseerd bedrijf in om de enorme plantage te ruimen. Bij de ruiming bleek dat het geschatte getal van 65.000 hennepplanten ruimschoots wordt overschreden.
Uitgaande van 65.000 planten met een opbrengst van 30 gram hennep per plant, geeft een totaal gewicht van 1.950 kilo henneptoppen. De waarde van een kilo hennep ligt momenteel op tussen circa euro 3.200,-. tot euro 4.000,- (Uiteraard varieert dit bedrag, afhankelijk van kwaliteit, hoeveelheid, inkoop of verkoopwaarde en locatie in Nederland).
De schattingen in ogenschouw nemende, komt de totale waarde van de in beslag genomen hennepplanten tussen de € 6.000.000,- en euro 7.000.000,-

 

2de bericht 27-08-2008
Mega hennepkwekerij telde 75.080 hennepplanten
De politie Midden en West Brabant is tot diep in de nacht bezig geweest met de ontmanteling van de mega hennepkwekerij. De plantage werd dinsdag 26 augustus aangetroffen in een kassencomplex aan de Plukmadeseweg in Made aangetroffen.
In eerste instantie werd uitgegaan van een globale schatting van 65.000 hennepplanten. Tijdens de ruiming telde de politie een daadwerkelijk aantal wietplanten van 75.080. De geschatte waarde van de in beslag genomen planten komt daarmee op ruim euro 7.000.000,- Bij de inval zijn drie personen aangehouden, waaronder de eigenaar van het complex. Het trio wordt a.s. vrijdag voorgeleid bij de rechter-commissaris.

Alle gepubliceerde artikelen

Cookies maken beperkt deel uit van onze website.. Met het gebruik van deze website geeft u ons toestemming om cookies te gebruiken.
Ok