001  


 

 

Op de eerste verdieping van bejaardenhuis Sancta Maria aan de Kasteelweg in Zevenbergen heeft zondag een grote brand gewoed.
De 190 bewoners zijn met behulp van familieleden en omwonenden geëvacueerd en overgebracht naar een sporthal die hoort bij hotel De Borgh in Zevenbergen. Er waren veel hulpverleners aanwezig om de oude, en in veel gevallen broze, bewoners van het verzorgingshuis bij te staan.
Zeker 65 geëvacueerde bewoners van het verzorgingshuis kunnen zondagnacht zeker niet terug naar hun eigen kamer. Voor hen moet alternatief onderdak worden gezocht. De politie heeft dat zondagavond bekendgemaakt. De politie sluit niet uit dat voor meer bewoners alternatief onderdak moet worden gezocht. De geëvacueerde bewoners kunnen niet in de sporthal blijven, zegt de politie.
Bedlinnen
Volgens een woordvoerder zijn er geen slachtoffers gevallen. De brand ontstond in de technische ruimte. Omdat deze naast de kamer lag waar alle bedlinnen werd bewaard, kwam er veel rook vrij bij de brand.
De brandweer heeft zondagavond om kwart over acht de brand onder controle gekregen. Zeven brandweerwagens en drie hoogwerkers waren ter plekke om de brand te bestrijden. Ook was er assistentie ingeroepen van de brandweer van Breda.

(Bron Omroep Brabant)

Alle gepubliceerde artikelen

Cookies maken beperkt deel uit van onze website.. Met het gebruik van deze website geeft u ons toestemming om cookies te gebruiken.
Ok